Na taip, žiemą daržų nėra. Tačiau šakniavaisiai ir sėklos, riešutai, grūdai ne taip greitai praranda savo vitaminus. Be to, daržovės iki pavasario išsilaiko "gyvos". Jos išleidžia daigelius. O grūdai sako dar vitamingesni tampa kai padaiginami.
Dar yra rauginimas, kada vitaminų kiekis netgi padaugėja, o ne sumažėja. Taip pat šaltas džiovinimas neblogas dalykas.
Na, bėda, bėda, turime žiemą.
Mišrainės negerai, nes negamtiška. Jei gamtoje eini, tai valgai vieną žolę, paskui antrą, paskui trečią... Ir visi žvėreliai taip daro. Paimi obuolį ir jį suvalgai, tada eini prie slyvos. Bet ne paimi slyvą ir obuolį, ir čia vieną kandi, čia kitą, čia vėl obuolį...
Augintojo-valgytojo kriterijus geras. Dar ir paruošta turi būt su kokia vežančia mintimi, įkvepiančia, kad ir pavalgai ir dar dvasinės stiprybės įgyji.