Gamtinė žemdirbystė

Dalinamės patirtimi apie gamtai draugiškus ūkininkavimo būdus
Dabar yra Ket Kov 28, 2024 7:52 pm

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 34 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Šeš Bir 28, 2014 3:32 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Pen Kov 21, 2014 4:22 am
Pranešimai: 606
Miestas: Kaunas
Eimute rašė:
Skanus mano atradimas, jus gal jį senai žinote - labai skanūs šparaginių žirnių lapai. Veislė - Sugar Bon. Jų lapai mėsingi, platūs. Puikaus salstelėjusio skonio. Skanu valgyti be nieko. Bet labai skanios salotos gavosi įlašinus sėmenų aliejaus, citrinos sulčių ir sojos padažo.


O kokia po ranka esančia rūgštele galima pakeisti citrinos sultis? Kad nereiktų pirkti iš kažin kur atvežtų citrinų :) Actas nelabai sveika.. Arba tą daugelyje receptų minimą sojos padažą?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Šeš Bir 28, 2014 5:07 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Kalafiorų lapai tai susikramto lengvai, tai kepam su viskuo - ir galvą, ir lapus kartu, bet tik tuos, kurie ne kieti. O gūžinių, tai apatiniai lapai irgi valgomi kol susikramto. Kai jau kieti, tada nevalgom.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Šeš Bir 28, 2014 6:00 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Citrinos aromatą galima pakeisti citrinos aromatą turinčiomis žolėmis - citrinžole, citrinine melisa ir panašiomis:
Lemon alternatives
Many plants taste or smell similar to lemons.

Certain cultivars of basil
Cymbopogon (lemongrass)
Lemon balm, a mint-like herbaceous perennial in the Lamiaceae family
Two varieties of scented geranium: Pelargonium crispum (lemon geranium) and Pelargonium x melissinum 'Lemon Balm'
Lemon myrtle, recently, this Australian bush food has become a popular alternative to lemons.[20] The crushed and dried leaves and edible essential oils have a strong, sweet lemon taste, but contain no citric acid. Lemon myrtle is popular in foods that curdle with lemon juice, such as cheesecake and ice cream.
Lemon thyme
Lemon verbena
Limes, another common sour citrus fruit, used similarly to lemons
Certain cultivars of mint
Magnolia grandiflora tree flowers
Several cultivars of hybrid tea roses.
http://en.wikipedia.org/wiki/Lemon


O citrinų skystį, tai sunku kuo pakeisti. Bet galima pabandyti, pavyzdžiui, raugintų kopūstų rūgštele. Arba pomidorų sultimis. Taip pat spanguolių, obuolių sultis.

Sojų padažą tai keičia tik actu pasūdytu, bet gal galima tas pačias pasūdytas pomidorų sultis naudoti ar ką kita sūrų. Sūrumo turi ir špinatai. Dar galima būtų pūslėtąjį guveinį bandyti maišyti su kuo nors. Jis irgi šlykštoko skonio kaip ir sojų padažas. :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Pir Bir 30, 2014 1:25 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Sek Vas 17, 2013 9:35 pm
Pranešimai: 563
Miestas: Širvintų raj.
Yra toks raudonais lapais kiškiakopūstis, jis dekoratyvinis, bet kas jį turi, tai jis puikiai plinta. Štai jis, manau, puikiai tiktų visur kur mums reikia rūgštelės.
Na aš nesu tokia kategoriška. Norint sukurti skanų patiekalą nieko blogo, kad panaudojame ne viską tik iš savo aplinkos. Vistiek patiekalo didžioji dalis labai gera - mūsų daržo augalai arba laukiniai valgomi augalai.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Tre Bir 17, 2015 4:42 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Renkame česnakų žiedus. Nupjovus užauga didesnė galva. O žiedas valgomas ir skanus. Galima ir paraugti.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Ket Bir 08, 2017 5:51 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Pen Spa 25, 2013 9:23 am
Pranešimai: 48
Miestas: Kaunas
Laimi, minėjai, kad valgote dedešvą-man naujiena...Kurią dalį ir kaip valgote?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Pen Bir 09, 2017 1:42 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Pen Kov 21, 2014 4:22 am
Pranešimai: 606
Miestas: Kaunas
O man įdomu, kaip tas agurkles valgyti, kad būtų skanu? Pasidariau vakar salotų - kutena burną, tokios neskanios man jos... Daugiau nevalgysiu :) Gal virti, troškinti kaip nors? Pilnas daržas jų, svogūnus stelbia :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Šeš Bir 10, 2017 11:14 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Pen Spa 25, 2013 9:23 am
Pranešimai: 48
Miestas: Kaunas
Mes labai agurkles valgom-jaunu lapelius su žiedais ar pumpurais dedu į salotas-kai supjaustai smulkiau, šiurkštumo nesijaučia. Dar labai gerai tinka į šaltibarščius smulkiai supjaustyta.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Sek Bir 11, 2017 7:38 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Įvairių dedešvų valgomi lapai. Žiedai irgi valgomi, bet kiek ten to žiedo, o štai lapo galima jau rimčiau pavalgyti. Valgomi termiškai neapdoroti, kaip salotos.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Pir Bir 12, 2017 1:19 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Pen Kov 21, 2014 4:22 am
Pranešimai: 606
Miestas: Kaunas
Reiks pabandyt agurklių žiedų paragauti :) O lapų jau nebesinori :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Sek Bir 18, 2017 7:06 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Šiurkštoki lapai, su plaukeliais, bet jei nekreipi į tai dėmesio, tai visai skanūs?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Pir Bir 19, 2017 1:39 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Pen Kov 21, 2014 4:22 am
Pranešimai: 606
Miestas: Kaunas
Įsijautusi bandžiau nekreipti dėmesio, bet vos praryt galėjau, gal per daug jų įsipjausčiau, nors ir smulkiai... Nu nežinau, salotos man vis tiek geriau :D O ką daugiau iš agurklių padaryt galima? Kaip jas panaudoti?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Ant Bir 20, 2017 8:00 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Gal sausa buvo, tai užaugo kietos?

Galima supjaustyti lapus centimetro pločio juostelėmis ir sumaišyti su trupučiu miltų ir vandens. Tada pakepti plonus blynus ar storus kotletus. Pagal skonį. :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Tre Bir 21, 2017 1:02 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Pen Kov 21, 2014 4:22 am
Pranešimai: 606
Miestas: Kaunas
Galima... Bet burnočiai ar buroklapiai skaniau :D Va kaip tik šiandien išravėjau tas agurkles, dabar jau visai dideli lapai ir ypač šiurkštūs, visai buvo svogūnus užgožusios.


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 34 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
POWERED_BY
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007