Gamtinė žemdirbystė

Dalinamės patirtimi apie gamtai draugiškus ūkininkavimo būdus
Dabar yra Ket Kov 28, 2024 7:08 pm

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 32 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Švarus ir sveikas maistas
StandartinėParašytas: Sek Rgs 07, 2014 7:20 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Sek Bir 30, 2013 8:04 pm
Pranešimai: 316
Sveiki. Yra ieškomi švaraus padoraus maisto augintojai,gamintojai:


Pienas ir jo produktai
Mėsa ir jos gaminiai
Paukštiena ir kiaušinai
Daržovės šviežios ir raugintos
Duona ir pyrago gaminiai iš švariai augintų nepurkštų grūdų.
Gyvuliai neturi būti šeriami kombinuotas pašarais,ganomi laisvai. Daržoves augintos ne cheminėje apraugoje ,ir be cheminių tąšų. Tara tik stiklas,popierius ,sviestinis popierius


Gž augintojai.
Rašykite visi kas ką galite ir po kiek galite ,paraginkite kaimynus ar pažįstamus jeigu tokių žinote kas gali pastoviai ar nedidelėmis vienkartinėmis partijomis . Šis sumanymas yra sugalvotas kad palaikyti GŽ ir kitus švaraus ir sveiko maisto augintojus ir gamintojus.
[email protected] arba skambinkite 867160086


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Pir Rgs 08, 2014 1:47 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Sek Vas 17, 2013 9:35 pm
Pranešimai: 563
Miestas: Širvintų raj.
Puikus sumanymas


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Ant Rgs 09, 2014 7:06 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Pabūsiu skeptiku. Iš pažiūros idėja tikrai puiki, tačiau pabandykime pasigilinti.

Cituoti:
sumanymas yra sugalvotas kad palaikyti GŽ ir kitus švaraus ir sveiko maisto augintojus ir gamintojus


Drįstu teigti, kad praktikoje visas svoris kris ne ant GŽ augintojų, o ant kitų švaraus ir sveiko maisto augintojų, t.y. palaikyti bus tik kažkokie "švaraus ir sveiko maisto augintojai", bet ne gamtiniai žemdirbiai.

Ir štai kodėl. Gamtinėje žemdirbystėje vyrauja rankų darbas, t.y. produkcijos gali pasigaminti sau ir dar vienai šeimai. Daugiau rankomis nesigauna. Jeigu nori daugiau, tai reikia panaudoti traktorius ir kitą techniką, bei negamtiškus žemės dirbimo būdus.

Augalininkystės produkcija tų pačių traktorių ir technikos yra labai nuvertinta. Pavyzdžiui, morkų kilogramas kainuoja litą ir dar visos morkos turi būti vienodo dydžio ir formos, negali būti nestandartinių. To rankomis neįmanoma padaryti, todėl morkas ir kitas daržoves lengviau užaugins tie "kiti švaraus ir sveiko maisto augintojai", kurie leidžia sau naudoti techniką ir negamtiškus auginimo būdus.

Duoną ir pyragus iš nepurkštų javų gali pagaminti didesniais kiekiais tik tie, kurie aria žemę traktoriais ir augina monokultūras. Nėra nei vieno gamtinio žemdirbio Lietuvoje, kuris sau užsiaugina duonos ir pyrago gaminių. Todėl nėra ir pardavimų. O švarių nepurkštų grūdų yra. Tik juos gamina ne gamtiniai žemdirbiai, o įprasti ūkininkai arba ekologiškų ūkių ūkininkai. Taigi, paremiama vėlgi ne GŽ, o "kiti sveiko ir švaraus maisto" augintojai.

Norint patiekti mėsą, pieną, kiaušinius rinkai, reikia turėti didžiulius kiekius gyvulių ir paukščių. Tam reikia didžiulių plotų žemės. Nes jeigu sukiši daug gyvūnų į vieną vietą, tai smirdi, o jeigu smirdi, tai ženklas, kad jau kvepia nebe gamta, nebe gamtinė žemdirbystė. Ir vėlgi laimės tie, kurie leidžia sau sukišti daug gyvulių į vieną tvarką, kurie leidžia sau kapstytis po mėšlą ir uostyti mėšlo kvapą. Gamtiniai žemdirbiai iš to neišloš, bus paremti tie "kiti švaraus ir sveiko maisto" gamintojai.

Na, taip, gali gamtiniai žemdirbiai pagaminti šiek tiek pieno, šiek tiek mėsos, šiek tiek grūdų, šiek tiek kiaušinių ir juos parduoti. Taip, gali. Bet kadangi gamtiniai žemdirbiai laikosi griežtesnių taisyklių, nekenkia gamtai, neniokoja jos, todėl jų produkcijos gaunasi mažiau, o tai reiškia, kad ji bus ir brangesnė. Ir kol žmonės nesupras kuo skiriasi gamtinės žemdirbystės produktai ir "kiti sveiko ir švaraus maisto" augintojų produktai, tol žmonės rinksis pastaruosius. Vien dėl kainos ir nesupratimo ką gauni už tą kainą.

Todėl ir sakau, kad šis projektas realybėje parems ne gamtinius žemdirbius, o tuos kitus. Čia panašiai kaip su Europos sąjungos parama ekologijai. Žinote, kad ES remia ekologiją? Skiria apie penkis procentus biudžeto. Labai gerai, kad remia? Visi džiaugiasi, kad ekologija remiama. O kam nueina 95 procentai biudžeto? Teisingai - remti neekologiškiems projektams. Taigi iš esmės remiama ne ekologija, tarša, o ekologijai skiriama mažiau, nei iš jos atimama.

Suprantu, kad ketinimai geri, bet kol neišaiškinsime kuo skiriasi GŽ produkcija nuo "kitų sveiko ir švaraus maisto" produktų gamintojų gaminių, tol gamtinės žemdirbystės neparemsime.

Tas pats bus jeigu įvesime į GŽ prekybą konservus. Su konservais lengviau suktis, nes ten nereikia standartinio dydžio morkų, nereikia šviežumo, ten gali sukrauti visas atliekas. Ir stovi jos ilgai. Gali pardavinėti visus metus. O šviežias daržoves turi parduoti staigiai. Kitaip jos suges. Todėl šviežios daržovės kainuoja daugiau. Ir ką žmogus rinksis? Žinoma - konservus. Reikia žmogui išaiškinti, kad šviežia produkcija yra tikras maistas, o konservas yra tik maisto imitacija.

O šiame projekte reikėtų irgi išaiškinti, kad GŽ duona, tai nėra tas pats kas "sveiko ir švaraus maisto augintojo" duona. Pastarojo duona gali kainuoti penkis litus, o gamtinio žemdirbio gal kokia penkiasdešimt litų. Vėlgi kodėl turėtume rinktis GŽ duoną? Nes "sveiko ir švaraus maisto augintojai" aria didžiulius laukus su traktoriais, alina žemę, naikina gyvūniją, griauna kraštovaizdį, naikina gyvūnijos buveines ir užsodina monokultūrinius laukus. Ir visa tai mums atsilieps ateityje. Turėsime užterštas upes, užterštą orą ir degradavusius dirvožemius. O jei rinksimės gamtinę žemdirbystę, tai ne tik turėsim vitaminingus produktus, bet kartu turėsime švarų orą, gerėjantį dirvožemį ir švarias upes. Ir ligų tada neturėsim. Ir emocinis gyvenimas bus kitoks, geriau miegosim, geresnė gyvenimo kokybė bus.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Ant Rgs 09, 2014 7:46 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Sek Bir 30, 2013 8:04 pm
Pranešimai: 316
Labas Laimi . Kadangi GŽ produktai yra išskirtiniai tai jų ir kaina atitinkamai didesnė.
Yra kuriama sistema ir renkama duomenų bazė kas ką augina ir kas ką gali pasiūlyti.
Šioje sistemoje augintojai gamintojai patys nustatinės kainas ir pristatinės savo produkciją gyvenimo būdą.

Kažkaip Laimi esate labai piktas aš gi nenoriu tau blogo. :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Ant Rgs 09, 2014 7:51 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Aš ne piktas. Aš bandau prognozuoti kur link nueis šis projektas. Jeigu šalia vienoje lentynoje stovės GŽ duona už penkiasdešimt litų ir šalia "švaraus ir sveiko maisto augintojo" duona už penkis litus, tai tikrai visi rinksis pastarąją. Todėl GŽ augintojas bus priverstas bankrutuoti.

Reikia ne tik kainą leisti nustatyti kokią nori, bet ir išaiškinti pirkėjams kodėl tokia kaina ir ką realiai už ją gauname.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Ant Rgs 09, 2014 7:59 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Sek Bir 30, 2013 8:04 pm
Pranešimai: 316
Taigi pats augintojas ir turės pagrysti kainą kodėl GŽ produktai geresni , patys paaiškinsite apie auginimo būdą kad rankų darb. ir tt Beje ar galima bus naudoti GŽ svetainės medžiagą ir svetainę info sklaidai apie GZ pvz pristatymui? Na svetainėje esančią medžiagą ?


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Ant Rgs 09, 2014 8:11 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Taip, svetainėje esančią medžiagą galima naudoti ir dar yra http://gzmaistas.wordpress.com/ keletas tekstų paaiškinančių kokia tai yra produkcija. Deja, paaiškinimų dar trūksta.

O kaip veiks sistema, kurią mini? Internete duombazė? Kurioje vietoje tada bus parašyta, kad GŽ produktai kitokie? Jeigu atsiverti kainoraštį ir šalia sudėliota "sveiko ir švaraus maisto produkcija" ir šalia GŽ produkcija, tai tikrai niekas nepasivargins paspausti ant mygtuko "kodėl GŽ produkcija geresnė", visi žiūrės į kainą ir pirks ne GŽ.

Pavyzdžiui, žinau prie Kauno paprastą ūkininką, kuris nepurškia javų ir pagamina miltus. Miltų kilogramas kainuoja litą. Gamtinio žemdirbio miltų kilogramas, net sunku įsivaizduoti kiek kainuotų, tarkime trisdešimt litų. Ir štai lentelėje pamatai kainas - 30 lt ir 1 lt. O produkcija visa juk "švari ir sveika". Tai koks žmogus gali rinktis pirmą variantą? Ar nėra taip, kad šalia pateikiama pigi produkcija ir įvardinta "švaria ir sveika" trukdo parduoti tikrai gerą GŽ produktą?


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Ant Rgs 09, 2014 8:26 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Sek Bir 30, 2013 8:04 pm
Pranešimai: 316
Na galimai bus skyrius GZ ir ten galės augintojas rašyti kaip ryte atsikėlęs eina paglostyti savo GŽ kviečių galės parašyti kai kuriuos dvasinius dalykus galės prifotkinti kaip jie auga ,kaip juos kulia mala ir pan.
Tarkime kviečių miltai 30 tai ir pristatai kad tai išskirtinis produktas ir aukščiau minėtu būdų paaiškini. O jei norėsi gali ir 1000 paprašyti jeigu žmonės pirks.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Ant Rgs 09, 2014 8:40 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Dvasinius dalykus galės rašyti dvasinė žemdirbystė, o gamtinė žemdirbystė rašys apie vitaminus ir dirvožemio gerėjimą, upių ir oro švarą ir t.t.

Tai kaip supratau bus tinklapis? Pirmoje lentynėlėje GŽ produktai, antroje lentynėlėje "kiti sveiki ir švarūs produktai". Ir atidarius vieną skyrių matai daug teksto ir paaiškinta, kaip auginama pagal GŽ ir surašytos kainos - 30 litų už miltus, 10 litų už morkas. Ir atidarius "sveiko ir švaraus maisto" skyrelį bus parašyta kaip jie augina, t.y. nepurškia, kaip sumala ir kaip atrenka gražiausias morkas ir parašyta kainos - litas už miltus, ir litas už morkas.

Ar teisingai supratau? Jeigu taip, tada man gaunasi vis tiek ta pati situacija. Kodėl turėčiau pirkti už 30, jeigu šalia padėta už litą ir parašyta, kad tai sveika ir švaru?

Aš suprantu, kad projekte bus leidžiama nusistatyti savo norimą kainą ir apsirašyti produkciją. Mane labiau domina kiek toks kainų nustatymas veiks praktikoje, jei "sveika ir švari produkcija" bus pakišama po vienu stogu su GŽ produkcija. Ar nebus taip, kaip kad girdžiu gaidelę posakyje: "O jei norėsi gali ir 1000 paprašyti jeigu žmonės pirks." Jūs nusistatykit kainą kokią tik norit, bet iš jūsų nepirks, pirks ten kur pigiau, todėl nors jūs ir galite nusistatyti kainą kokią tik norite, bet esate priversti nusistatyti tokią, kokią pirks, t.y. tokią, kokia yra pas kitus, pigesnius augintojus, o jei nusistatysite didesnę - tiesiog iškrisit iš rinkos. Ar ne taip? :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Ant Rgs 09, 2014 2:02 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Sek Bir 30, 2013 8:04 pm
Pranešimai: 316
Ppeštaraujoi pats sau. Tai jeigu žmogus pirkėjas norės pigiai eis į turgų ar maximą, Čia perka ne vien prekę perka tavo su meile užaugintą išskirtiniu ir labai retu būdu ,manau Laimi turi pakankamai iškalbos ,kiek žinau kažkada pas Rimą redaktoriumi buvai, :D
Pats puikiai supranti kad kainos turi būti pagrįstos na gi iš lempos žmogui nepasakysi kodėl tavo kviečiai kainuoja 30 turėsi aiškinti fotkinti kad augę ne mono kultūroje turėsi aprašyti su meile kad ne mono kultūroje augalas užauga specialiai tau skirtas ar pan . Kiekiai labai maži todėl kad rankomis todėl brangu . Kaip Seep Holceris sugeba o ką pats blogesnis? :D

Linkiu geranoriškai žiūrėti į šį projektą ir visi iš to bus laimingesni. :D :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Ant Rgs 09, 2014 2:29 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Nemanau, kad prieštarauju pats sau. Net ir tarp tų, kurie renkasi geresnį produktą irgi pastebima, kad renkasi pigesnį. Juk parašyta didelėmis raidėmis - sveika ir švari produkcija. Kodėl gi jos nepirkti, o pirkti dešimt kartų brangesnę GŽ produkciją? Netgi jeigu du GŽ augintojai susirašytų kainas, tai dauguma eitų pas tą, kurio kainos truputį mažesnės. Kodėl turėtum mokėti daugiau, jei abu augintojai yra GŽ?

Kainos iš lempos nerašomos. Suskaičiuojama kiek laiko praleidi, kiek vietos užimi, kiek darbo įdedi ir parašai kainą. Labai padeda prablaivėti kai pats pabandai auginti. Dauguma iš pradžių piktinasi, kad didelės kainos, o kai pasiūlai paskaičiuoti už kiek pats užaugintų, tai sako, kad kainos mažokos ir pats už tiek neaugintų. :)

Į projektą žiūriu geranoriškai, nes jis skatins rinktis švaresnę produkciją ir tas yra gerai. Tačiau skeptiškai žiūriu į produkcijos pakišimą po viena vėliava, nes tokiu atveju aukštesnės kokybės ir didesnės kainos produkcija pralošia prieš pigesnį ir prastesnį, bet skambiai pavadintą - sveiką ir švarų maistą. Gamtinė žemdirbystė nėra stipri pardavimuose. Jos stiprybė nepriklausomybėje, t.y., kad žmogus augintųsi sau pats. Štai čia gamtinė žemdirbystė laimi, nes nereikia nei jokios technikos čia, nei trąšų ar ko kito. Galima vietiniais resursais išsiversti ir labai nesunkiai.

Pardavimų modelis labai kerta per vieną įdomiausių ir svarbiausių gamtinės žemdirbystės principų - maisto šviežumą. Pardavimas (transportavimas, sandėliavimas) naikina vitaminus, o juk tai kaip tik gamtinės žemdirbystės arkliukas. Kam auginti vitaminingą maistą, jeigu visi vitaminai išsilaksto kol juos nuveži ir parduodi? Todėl čia geriausia augintis patiems ir valgyti tik ką nuskintą maistą.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Ant Rgs 09, 2014 7:05 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Sek Bir 30, 2013 8:04 pm
Pranešimai: 316
Matau nesupranti esmės. Apie pardavimų modelį dar nekalbama. Kalbama ar ko nors turime pasiūlyti pardavimui ar ateityje ketiname turėti. Kol kas tik renkama duomenų bazė . :D
Yra sumanymas kaip ir išskirtines GZ pasiūlyti. Tuo labiau kad akivaizdu kiekiai maži todėl produkcija brangi .


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Ant Rgs 09, 2014 7:56 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
O kieno čia sumanymas? Jei žmogus prisistatytų, tai gal lengviau augintojai atsirastų.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Tre Rgs 10, 2014 11:51 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Pen Kov 21, 2014 4:22 am
Pranešimai: 606
Miestas: Kaunas
Perkant ką nors, ko nepavyksta patiems užsiauginti, labai norisi pirkti bent jau tai, kas auginta "kaip sau", nepurškiant. Pirmas žingsnis yra auginimas be chemijos, tolesnis - gamtiškas. Pvz., mes neįpirktume gamtiškų daržovių, o nepurkštas bulves perkam ir džiaugiamės, kad vis geresnės nei nupurkštos. Ir tuos nepurkštus miltus mielai pirkčiau, jei žinočiau, kur juos parduoda :) O gamtiškumas prasideda auginant sau, juolab kad jei savo sklypely ar taip, ar taip viską apdirbi rankomis, tai galima bandyti tai daryti gamtiškiau :)
Iš patirties žinau, kad dauguma susidomi sveiku ekologišku maistu tada, kai reikia pradėti maitinti kūdikėlius. Kiekio reikia mažo, galima mokėti ir brangiau. Vaikeliui juk negaila :) Gerai tiems, kurie turi savo ar tėvų, senelių daržiukus ir gauna sveikesnio (bent jau) maisto. O tie, kurie neturi, dažnai nežino, kur ieškoti. Bent jau mums buvo sunku vaikučiams surasti sveikesnės mėsytės, žuvytės...
Beskaitant šitą diskusiją atėjo mintis, nors niekad negalvojau apie auginimą pardavimui, kodėl gi nebūtų galima pasidalinti tuo, kas gerai užauga, su dar viena ar dviem šeimom, ieškančiom sveikesnio maisto sau ar savo vaikams. Būtų gera tokia bazė, kurioje skelbtųsi ir tie, kurie norėtų pirkti tokį maistą, tai ir auginantieji vien sau galėtų susirasti netoliese gyvenančius pirkėjus ir auginti šiek tiek daugiau nei vien sau. Pvz., dabar galėčiau dalintis cukinijom, kopūstais, šparaginėm pupelėm, obuoliais... Žiūrint į Eimutės sąrašus, tai pavasarį ir aš laisvai galėčiau priskabyti garšvų, builių ar dilgėlių, jei tik kam reiktų :) Būtų labai smagu sukurti ryšius tarp auginančiųjų sau ir kitam :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Ket Rgs 11, 2014 7:30 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Gera idėja. Jei tai produkcija užauginta būtent gamtinės žemdirbystės būdu, tai galima pasiskelbti:
http://gz.home.lt
http://www.gerazemdirbyste.lt
http://gzmaistas.wordpress.com
Facebook grupėje Gamtinė žemdirbystė
Facebook puslapyje Gamtinė žemdirbystė

Ir dar kaip kitaip padėčiau susirasti pirkėjui pardavėją, o pardavėjui - pirkėją. Arba maisto dovanotojus. Kai kuriuos produktus juk galima ir dovanoti, nes jų priauga labai daug.

Dėl produkcijos neįpirkimo, tai pasiginčyčiau. Man atrodo, kad šis dalykas labiau psichologinis nei realus. Pačiam teko "persilaužti" keletą kartų pereinant nuo įprastos produkcijos prie švarios brangesnės ir tikrai buvo psichologiškai sunku, bet vieną kartą persilaužus paskui visą laiką mokėti didesnę kainą lengva, pinigų netrūksta, o grįžti prie nešvarios produkcijos nesinori. Ir jaučiuosi daug geriau psichologiškai, kad perėjau. Konkrečiai tarkim, nuo dviejų litų už miltus prie aštuonių litų už miltus. Pirmą kartą pirkti keturgubai brangiau tikrai buvo šokas. Teko save ilgai įtikinėti ir tikrai reikėjo persilaužti. Pinigų yra, bet kodėl turėčiau mokėti tokią neįprastą kainą. Kažkas viduje neleido. Tikrai įdomus tas persilaužymo momentas.

Pavyzdžiui, pas Eimutę ir Renatą kainos nėra didelės. Aš už tiek neauginčiau kaip jos augina. Priedo jos augina įvairovę, kurią sunkiau užauginti, o jeigu tiekti tik tuos Fleitutės išvardintus moliūginius, šparagines pupeles, obuolius, tai kaina būtų mažesnė nei auginant platų asortimentą, nes juos paprasta auginti, kiekvienas jų ir pats gali nesunkiai užsiauginti. Priedo yra supakavimas, atvežimas, tas irgi kainuoja. Jei imti iš greta esančio ūkio - būtų pigiau. Eimutė siūlo atvažiuoti į ūkį ir padirbėti. Nuo to kaina žymiai krenta. Tokią kainą jau galėtų sau leisti kiekvienas.

Priedo, kiek gi žmogus išleidžia daržovėms per mėnesį? Juk perka visokius miltus, aliejus, duonas, makaronus, košes, pieno produktus ir t.t. ir t.t. Daržovės kainuoja kokį šimtą litų per mėnesį. Tai jei pirkti tarkime tris kartus brangiau, tai susidaro trys šimtai per mėnesį. Nelabai matau skirtumo ar ten šimtas litų ar trys šimtai per mėnesį. Kiekvienas gali tiek sukrapštyti pinigų. Ir nebūtinai tris kartus pakils kaina, gal mokėsi tik du šimtus per mėnesį. O paskui ištinka didelis džiaugsmas, kuris viską atperka su kaupu. O dar didesnis džiaugsmas jei užsiaugini pats.

Dar būtų gerai duombazė kur žmonės skelbtūsi, kad gali leisti kitiems žmonėms pasidaryti jo sklype porą lysvių. Tarkim - Kauno pakraštyje, Amalių kolektyviniuose soduose leisčiau tvarkingai šeimai užsisodinti du arus žemės. Ir taip prie kiekvieno miesto. Gal net pakonsultuos kiti, sėklų duos. Arba gali tai kainuoti. Vadinsis daržų nuoma. Susimoki tarkim už arą per sezoną ir auginiesi ką nori.

Švarių miltų telefono paieškosiu.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Ket Rgs 11, 2014 10:11 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Šeš Kov 30, 2013 3:38 pm
Pranešimai: 73
Švarūs miltai http://www.slyninkosmalunas.lt, [email protected] , t.nr.: 868759106


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Ket Rgs 11, 2014 12:09 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Ūkininkas prie Garliavos augina ir švarius grūdus. Galima nusipirkti miltų. Egidijus 867528539.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Pen Rgs 12, 2014 7:09 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Sek Bir 30, 2013 8:04 pm
Pranešimai: 316
Kuo daugiau informacijos šaltinių tuo griau :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Pen Rgs 12, 2014 7:51 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Vieni skaito vienokį formatą, kiti - kitokį. Ir tik turėdamas daug šaltinių gali prieiti prie didelės dalies žmonių. Pavyzdžiui, vieni skaito tik forumus ir neina į facebooką, kiti atvirkščiai - nesinaudoja forumais, o tik facebooku. Ketvirti tik emailus skaito. Taigi šiame amžiuje esi priverstas turėti daug informacijos kanalų.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Pen Rgs 12, 2014 12:31 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Sek Vas 17, 2013 9:35 pm
Pranešimai: 563
Miestas: Širvintų raj.
Skaitinėju šį fb puslapį https://www.facebook.com/groups/2465504 ... 6/?fref=ts ir galvoju. Na pavyzdžiui kad ir fb puslapis, kuriame skelbiasi tik daugiau ar mažiau turintys gamtinės žemdirbystės maisto arba ieškantys superinio maisto. Žinoma yra forumas, yra fb Gamtinės žemdirbystės puslapis, bet ten kalbam apie įvairius dalykus. O čia būtų tik prekyba arba mainai labai gerais dalykais.


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 32 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 14 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
POWERED_BY
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007