Kaip smagu rasti tiek komentarų!
zoot rašė:
Na kol neišmetė manęs Laimis pasidalinsiu. Gimiau ir augau kaime. Mokykon pradėjau eiti jau mieste. Gyvenu priemiestyje sodyboje ,Gyvenau 2 metus archaiškai kaime,buvo labai sunku ir ištisai reikėjo dirbti. Darbo rezultatas neleido išgyventi. Pamenu visi kaimiečiai savo vaikus siuntė bet kokiu būdu į miestus kad tik ne kaime ,buvo manoma kad ten tik vargas.
Šiandieną yra žemės yra galimybė gryžti į kaimą į gamtą bet žmona kategoriškai nenori,o aš vienas nenoriu.

Taigi ir gyvenu sodyboje priemiestyje kur žemės man permažai

Zoot, o kiek žemės Jums per mažai? Kiek norėtumėt turėti?
Eimute rašė:
Idealus atvejis gyventi gerai privažiuojamam vienkiemį, bet turėti pragyvenimo šaltinį ne iš kaimiško ūkio.
Šiandien šis variantas man irgi atrodo optimalus. Ypač turint omeny, kad kraustomasi iš miesto į kaimą dažniausiai su tam tikru profesinės veiklos bagažu, kurio išmetimas ir ignoravimas pradžioje gali sukelti ne tik finansinių, bet ir psichologinų/adaptacinių "nesklandumų".. Tiesa, formuluotėj vienkiemį keisčiau į kaimo vietovę, padoraus dydžio sklypą

Gintare rašė:
Temos kureja Gintare siuo metu gyvena....mieste:)) ir dar kas idomiau, tai del to neliudi:)) bet visgi, planuoja vel pabegti i kaima. O istorija tokia, kad visgi nusprendeme, kad vienkiemyje mums liudna ir kad norisi kitokios aplinkos nei gyvename (pvz.misko, o ne ariamu lauku aplink). Pardaveme sodyba, kurioje gyvenome ir nusipirkome zemes ekogyvenvieteje. Super zmones, super aplinka, tiesa keliai nesuperiniai, bet negali viskas buti tiesiog idealu:)) Tai kol statysime namuka glaudziames mieste. Tiesa sakant, savi pliusai, savi minusai, bet cia jau ilga diskusija.
Aktyviai ieškot savo vietos - puiku!
zoot rašė:
Kaip manote kas geriau kaimynai buvę miestiečiai atsivertę į kaimiečius ar tikri kaimiečiai senbūviai?

Gal su naujaisiais kaimiečiais būtų šiek tiek lengviau dėl bendros patirties/ tikėtina panašesnio amžiaus/ požiūrių?

Ar kaip tik sunkiau? Va,
Gintarė gal papasakos kada

Eimutei irgi negalima nepritarti - geri žmonės yra geri žmonės