Nuo neatmenamų laikų kai kuriose pasaulio vietose auginami miško sodai. Vietos augintojai nieko nežino apie permakultūrą, bet tradicijos yra tokios, kad augina panašiu būdu kaip permakultūroje reikalaujama. Žinoma, nieko čia įspūdingo, nes tiek permakultūra, tiek šie Šri Lankos senoviniai ūkeliai yra kilę iš gamtos stebėjimų. Tik tai ką permakultūristai daro sąmoningai, tai šrilankiečiai daro nesąmoningai, tiesiog gyvendami gamtoje. Žinoma, jei jie tai darytų sąmoningai su permakultūristų patarimais, tai būtų pasiekiami dar geresni rezultatai.
Jūsų dėmesiui knygelė apie 30 Kandy regiono ūkių:
http://books.google.lt/books?id=G3QPo7l ... &q&f=falseŪkiai nedideli. Nuo 0,4 iki 2 hektarų. Įdomu tas, kad kuo mažesnis ūkelis, tuo didesnė jame įvairovė.