Labai skatinčiau auginti dedešvas ir ibiskus. Dauguma jų daugiamečiai. Yra lietuviškų vietinių, yra auginamų gėlynuose. Lapai ir žiedai - valgomi. Puikus salotų pakaitalas, bet daugiametis.
http://lt.wikipedia.org/wiki/Dede%C5%A1vaYra ir vienmečių vertų dėmesio. Pavyzdžiui, Rauktalapė dedešva (Malva crispa). Dar vadinama valgomoji dedešva. Ji vienmetė, tačiau lengvai auga pasėta iš sėklų. Užauga žmogaus ūgio ir valgoma iki gruodžio mėnesio. Auginu kelis metus. Šiemet pribarsčiau sėklų pievoje į kurmiarausius ir kitaip pažeistas vietas, tai matau auga, konkuruoja su vietos žole, žiūrėsim kaip bus toliau.
Prikabintas failas:
dedesvacrispa.JPG [ 67.07 KiB | Peržiūrėta 4232 kartus(ų) ]