Gamtinė žemdirbystė

Dalinamės patirtimi apie gamtai draugiškus ūkininkavimo būdus
Dabar yra Tre Bir 03, 2020 4:05 am

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 43 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: Džiovinimas
StandartinėParašytas: Ant Sau 05, 2016 4:38 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3280
Miestas: Ukmergės raj.
Agrastus reikia įpjauti, tada jie geriau džius. Buvom pasidžiovinę vienais metais. Skanūs, bet lengviau su serbentais, aronijom, nes jų nereikia įpjaudinėti, arba su slyvom, nes jos didelės.

Vyšnių problema, kad jos mažos ir sultingos. Sunkiai džius. Bet džiovinti galima. Prekybininkai konservuoja džiovintas su baisiais konservantais, bet namų sąlygomis galima laikyti tiesiog išdžiovintas. Prekybininkams gi labai baisu, jei įsiveis kokios kirmėlaitės, o namuose juk galim sau leisti mažesnius standartus ir aukštesnę kokybę.

Taip, jeigu, pavyzdžiui, erškėtrožes susidžiovinam, tai jas tik į arbatą.

Spanguolės turi savyje konservantų, tai gali pačios išdžiūti plonu sluoksniu paskleistos. Kitas variantas, jas galima laikyti vandenyje. Jos neprarūgsta, ilgai stovi. Užpili šaltu vandeniu ir viskas.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Džiovinimas
StandartinėParašytas: Ant Sau 05, 2016 6:51 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Gru 22, 2015 11:57 am
Pranešimai: 46
Miestas: Joniskis (Moletu raj.)
Gal kas is jusu zino, kaip namu salygomis pasiruosti vysniu ir spanguoliu ziemai, kad jos butu panasiai dregnos ir saldintos, kaip kad parduoda parduotuveje, tik zinoma, be konservantu ir kuo maziau cukraus.

Turbut galima butu dziovinti, po to mirkyti medaus tirpale, ir vel dziovinti, bet toks kelias reikalauja jau per daug energijos...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Džiovinimas
StandartinėParašytas: Tre Sau 06, 2016 10:52 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Sek Vas 17, 2013 9:35 pm
Pranešimai: 563
Miestas: Širvintų raj.
Spanguolėms tai jokio konservavimo nereikia (panašiai bruknėms ir šiek tiek mėlynėms), nes turi benzoinės rūgšties - natūralaus konservanto. Sudedi uogas į stiklainiukus ir laikai vėsiai, kad iki +5 temperatūros būtų. Taip pati aš darau. Kol kas išlaikiau iki Kalėdų, nes jos tiesiog suvartotos. Žinau, kad seniau jas ilgai išlaikydavo pabertas ant kartu su spanguolėmis parsineštų kiminų.


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 43 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
POWERED_BY
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007