Gamtinė žemdirbystė

Dalinamės patirtimi apie gamtai draugiškus ūkininkavimo būdus
Dabar yra Ant Kov 31, 2020 11:24 pm

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 8 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Rabarbarai
StandartinėParašytas: Ket Rgs 12, 2013 9:52 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Sek Vas 17, 2013 7:43 pm
Pranešimai: 258
Miestas: Radviliškio raj. Papušynio km.
Neypač sveikas,bet,kiek teko susidurt,nelabai kas daro taip. Mano mama daro paprastus miltinius blynus su rabarbarais. Rabarbarus nulupa,supjausto griežinėliai,pasaldina ir tešlon. Tada kepa. Ne kiekvieno skoniui, kam patinka rūgščiau.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Pen Rgs 13, 2013 10:04 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3280
Miestas: Ukmergės raj.
Rašo, kad oksalo rūgšties yra rabarbaruose ir per daug jos negerai. Tai senovinėse knygose rašoma, kad dėdavo kreidos. Du kilogramai rabarbarų ir 2-4 gramai kreidos. Kreida kažkaip ten susijungia su oksalorūgštimi ir ją neutralizuoja. Tik kur dabar paimt tos kreidos? Švarios.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Pen Rgs 13, 2013 11:48 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Lie 30, 2013 7:49 pm
Pranešimai: 406
Pyragus galima su rabarbarais kepti, tik jauciu reikia cukraus ar kokio kito saldumo nepagailet, nes kitaip sunkoka valgyt gali but...saldzias sriubas virdavo, bet as kazkaip dar nemoku rabarbaru valgyt...
o gal dziovint kas bandet, idomu kas gautusi...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Pen Rgs 13, 2013 3:53 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Sek Vas 17, 2013 7:43 pm
Pranešimai: 258
Miestas: Radviliškio raj. Papušynio km.
Laimis Žmuida rašė:
Rašo, kad oksalo rūgšties yra rabarbaruose ir per daug jos negerai. Tai senovinėse knygose rašoma, kad dėdavo kreidos. Du kilogramai rabarbarų ir 2-4 gramai kreidos. Kreida kažkaip ten susijungia su oksalorūgštimi ir ją neutralizuoja. Tik kur dabar paimt tos kreidos? Švarios.

Na rūgštį neutralizuoja bazė. Pasidomėsiu alternatyvom kreidai,jei neužmiršiu. Reiks prisimint chemiją :-)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Šeš Rgs 14, 2013 11:03 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Sek Vas 17, 2013 7:43 pm
Pranešimai: 258
Miestas: Radviliškio raj. Papušynio km.
Vinga rašė:
Laimis Žmuida rašė:
Rašo, kad oksalo rūgšties yra rabarbaruose ir per daug jos negerai. Tai senovinėse knygose rašoma, kad dėdavo kreidos. Du kilogramai rabarbarų ir 2-4 gramai kreidos. Kreida kažkaip ten susijungia su oksalorūgštimi ir ją neutralizuoja. Tik kur dabar paimt tos kreidos? Švarios.

Na rūgštį neutralizuoja bazė. Pasidomėsiu alternatyvom kreidai,jei neužmiršiu. Reiks prisimint chemiją :-)

http://www.ruvi.lt/2010/08/30/rugstys-i ... -mityboje/
Radau,kad oksalo rūgštį neutralizuoja soda,natrio šarmad. Šiame straipsnyje nurodomi šarminiai,rūgštiniai produktai,kta info.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Rabarbarai
StandartinėParašytas: Ant Rgs 17, 2013 3:45 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Sek Vas 17, 2013 9:35 pm
Pranešimai: 563
Miestas: Širvintų raj.
Rabarbarų drebučiai
1 kg nuluptų ir paruoštų rabarbarų lapkuočių, 800 g - 1kg cukraus. 3-4 kartus užkaitinam iki užvirimo ir leidžiame atvėsti. Paskutinį kartą kai kaitiname įberiame aromatingų uogų. Dabar yra rudeninių aviečių, jų galima. Gaunasi tirštas skanėstas. Didelio kiekio gal jo ir nereikia, bet kai norisi ko nors skanaus, tai tikrai pravers.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Rabarbarai
StandartinėParašytas: Tre Sau 22, 2014 9:14 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3280
Miestas: Ukmergės raj.
Galima valgyti rabarbarų žiedus. Jie neturi tiek oksalo rūgšties kiek lapkočiai. Žiedus vis tiek skabome, kad augalas nešvaistytų energijos žiedams ir ją skirtų lapkočiams, derlingumui. Taigi, galime panaudoti ir žiedus.

Angliškai ir su iliustracijomis:
http://scottishforestgarden.wordpress.c ... b-flowers/


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Rabarbarai
StandartinėParašytas: Ket Rgs 04, 2014 11:13 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ket Gru 05, 2013 12:08 am
Pranešimai: 345
Miestas: Vilniaus raj. Riešė/Širvintų raj. Jauniūnai
Prasidėjo antras rabarbarų derlius. Lapai ir lapkočiai dideli, mėsingi.
Pavasario derlių užšaldžiau, rabarbarų - agrastų uogienę viriau, rabarbarų - juodųjų serbentų uogienę viriau, dabar jau su avietėmis bus uogienė ir nebežinau kur juos dar panaudoti, kad būtų žiemai :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 8 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
POWERED_BY
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007