Gamtinė žemdirbystė
http://gz.home.lt/

Rabarbarai
http://gz.home.lt/viewtopic.php?f=23&t=236
Puslapis 11

Autorius:  Vinga [ Ket Rgs 12, 2013 9:52 pm ]
Pranešimo tema:  Rabarbarai

Neypač sveikas,bet,kiek teko susidurt,nelabai kas daro taip. Mano mama daro paprastus miltinius blynus su rabarbarais. Rabarbarus nulupa,supjausto griežinėliai,pasaldina ir tešlon. Tada kepa. Ne kiekvieno skoniui, kam patinka rūgščiau.

Autorius:  Laimis Žmuida [ Pen Rgs 13, 2013 10:04 am ]
Pranešimo tema:  Re: Imame derlių

Rašo, kad oksalo rūgšties yra rabarbaruose ir per daug jos negerai. Tai senovinėse knygose rašoma, kad dėdavo kreidos. Du kilogramai rabarbarų ir 2-4 gramai kreidos. Kreida kažkaip ten susijungia su oksalorūgštimi ir ją neutralizuoja. Tik kur dabar paimt tos kreidos? Švarios.

Autorius:  Gintare [ Pen Rgs 13, 2013 11:48 am ]
Pranešimo tema:  Re: Imame derlių

Pyragus galima su rabarbarais kepti, tik jauciu reikia cukraus ar kokio kito saldumo nepagailet, nes kitaip sunkoka valgyt gali but...saldzias sriubas virdavo, bet as kazkaip dar nemoku rabarbaru valgyt...
o gal dziovint kas bandet, idomu kas gautusi...

Autorius:  Vinga [ Pen Rgs 13, 2013 3:53 pm ]
Pranešimo tema:  Re: Imame derlių

Laimis Žmuida rašė:
Rašo, kad oksalo rūgšties yra rabarbaruose ir per daug jos negerai. Tai senovinėse knygose rašoma, kad dėdavo kreidos. Du kilogramai rabarbarų ir 2-4 gramai kreidos. Kreida kažkaip ten susijungia su oksalorūgštimi ir ją neutralizuoja. Tik kur dabar paimt tos kreidos? Švarios.

Na rūgštį neutralizuoja bazė. Pasidomėsiu alternatyvom kreidai,jei neužmiršiu. Reiks prisimint chemiją :-)

Autorius:  Vinga [ Šeš Rgs 14, 2013 11:03 am ]
Pranešimo tema:  Re: Imame derlių

Vinga rašė:
Laimis Žmuida rašė:
Rašo, kad oksalo rūgšties yra rabarbaruose ir per daug jos negerai. Tai senovinėse knygose rašoma, kad dėdavo kreidos. Du kilogramai rabarbarų ir 2-4 gramai kreidos. Kreida kažkaip ten susijungia su oksalorūgštimi ir ją neutralizuoja. Tik kur dabar paimt tos kreidos? Švarios.

Na rūgštį neutralizuoja bazė. Pasidomėsiu alternatyvom kreidai,jei neužmiršiu. Reiks prisimint chemiją :-)

http://www.ruvi.lt/2010/08/30/rugstys-i ... -mityboje/
Radau,kad oksalo rūgštį neutralizuoja soda,natrio šarmad. Šiame straipsnyje nurodomi šarminiai,rūgštiniai produktai,kta info.

Autorius:  Eimute [ Ant Rgs 17, 2013 3:45 pm ]
Pranešimo tema:  Rabarbarai

Rabarbarų drebučiai
1 kg nuluptų ir paruoštų rabarbarų lapkuočių, 800 g - 1kg cukraus. 3-4 kartus užkaitinam iki užvirimo ir leidžiame atvėsti. Paskutinį kartą kai kaitiname įberiame aromatingų uogų. Dabar yra rudeninių aviečių, jų galima. Gaunasi tirštas skanėstas. Didelio kiekio gal jo ir nereikia, bet kai norisi ko nors skanaus, tai tikrai pravers.

Autorius:  Laimis Žmuida [ Tre Sau 22, 2014 9:14 am ]
Pranešimo tema:  Re: Rabarbarai

Galima valgyti rabarbarų žiedus. Jie neturi tiek oksalo rūgšties kiek lapkočiai. Žiedus vis tiek skabome, kad augalas nešvaistytų energijos žiedams ir ją skirtų lapkočiams, derlingumui. Taigi, galime panaudoti ir žiedus.

Angliškai ir su iliustracijomis:
http://scottishforestgarden.wordpress.c ... b-flowers/

Autorius:  Ingrida [ Ket Rgs 04, 2014 11:13 pm ]
Pranešimo tema:  Rabarbarai

Prasidėjo antras rabarbarų derlius. Lapai ir lapkočiai dideli, mėsingi.
Pavasario derlių užšaldžiau, rabarbarų - agrastų uogienę viriau, rabarbarų - juodųjų serbentų uogienę viriau, dabar jau su avietėmis bus uogienė ir nebežinau kur juos dar panaudoti, kad būtų žiemai :)

Puslapis 11 Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/