Gamtinė žemdirbystė
http://gz.home.lt/

Krienai
http://gz.home.lt/viewtopic.php?f=23&t=282
Puslapis 11

Autorius:  Gintare [ Pir Lap 04, 2013 8:03 pm ]
Pranešimo tema:  Krienai

Turiu prisipazint, kad iki siol niekada pati nedariau krienu ir tiksliai nezinau, kaip juos pasigaminti. Itariu, kad nesunku, bet gal galite pasidalinti, kaip tai darote. Ir idomu su kuo valgote, nes tradiciskai, tai krienai prie mesos valgomi, o vegetarai vartojate prie ko nors?:)

Autorius:  Laimis Žmuida [ Pir Lap 04, 2013 8:28 pm ]
Pranešimo tema:  Re: Krienai

Gaminti niekad negaminau, bet yra receptų visur pilna internete ir jie visi vienodi. Sutarkuoji, užpili acto truputį, druskos, cukraus ir vandens. Jei nori, kad būtų raudoni, tai burokėlio dar.

Receptai čia:
http://www.gaspadine.lt/patiekalas/nami ... ienai.html
http://www.zolininkas.lt/receptai/tarkuoti-krienai

Gal kas pateiks įdomesnių ir skanesnių variantų?

Bet valgyt, kur gaunu, tai valgau krienus. Nors mėsos nevartoju. Bet jie tinka prie bet kokio nesaldaus vegetariško maisto. Su troškiniu, kepiniu, prie bulvių košės ir salotų, prie visko.

Autorius:  Vinga [ Pir Lap 04, 2013 9:51 pm ]
Pranešimo tema:  Re: Krienai

Gaminus nesu,tik mačius. Nuvalo,sutarkuoja,druskos ir į stiklainius. Tik jie graužia akis,nosį,kai tarkuoji. Skanesni,t.y.švelnesni su burokėliais. Na aš jų praktiškai nevalgau,netinka aštrumas ;)

Autorius:  dage [ Pir Lap 04, 2013 10:50 pm ]
Pranešimo tema:  Re: Krienai

Man su virtu kiaušiniu skanu, dar dedu į virtų burokėlių salotas.

Autorius:  Gintare [ Pir Lap 04, 2013 11:21 pm ]
Pranešimo tema:  Re: Krienai

Beatos receptu knygoje radau ir isbandziau sriuba - burokeliu trinta sriuba su krienais. Tikrai pasakiska sriuba:)

Autorius:  Laimis Žmuida [ Ant Lap 05, 2013 7:19 am ]
Pranešimo tema:  Re: Krienai

Tai gal ir receptą tada galima į maisto skyrelį, jei jau taip skanu? :) Apskritai receptai ir gaminimas labai tampriai susiję su auginimu. Neapimoka kai ko auginti, jei nemoki suvalgyti. Bet tai nauja sritis šiame forume, todėl ją reikia stipriai vystyti. Gal kaip tik žiemą daržuose nesėdėsim, tai darysim valgyt ir aprašinėsim, dalinsimės skaniausiais receptais.

Autorius:  Gintare [ Ant Lap 05, 2013 9:24 am ]
Pranešimo tema:  Re: Krienai

oj, aisku:) ten viskas paprasta:) as jo labai tiksliai nesilaikiau, bet buvo tikrai labai skanu.
Ko reikes: 1 svoguno, sauksto aliejaus, 1 saliero lapkocio, 2 morku, 3 nedideliu burokeliu, 1 bulves, 1 obuolio, 1,5l darzoviu sultinio, 1 lauro lapo, 1,5 saukstelio svieziu ar dziovintu krapu, 1 sauksto balzaminio acto, , 1 kupino sauksto krienu, druskos pipiru.
Kaip daryti: Svogunas pakepinamas ant keptuves aliejuje, prideti tarkuota morka ir saliera, kepti kol suminkstes. Viska sudeti i puoda, ideti supjaustyta obuoli, supjaustytus burokelius, bulve, prieskonius, uzpilti darzoviu sultiniu ir viska virti kol suminkstes, t.y. apie 15-20min. Isvirus ipilti balzaminio acto, sudeti krienus, kitus prieskonius ir sutrinti viska su blenderiu. Valgant dar galima isideti grietines.

p.s. as tai nedariau atskirai dar darzoviu sultinio, viska uzpyliau tiesiog vandeniu, nedejau balzaminio acto, viskas gavosi tikrai skaniai. Net ir be krienu skanu, bet su krienais, tai kazkaip ypatinga. O spalva, spalva....:)))
Parasykite, kas bandys, ar patko, gal cia tik man taip:)
Skanaus:)

Autorius:  Vinga [ Pen Lap 08, 2013 8:39 pm ]
Pranešimo tema:  Re: Krienai

Žalius ar marinuotus burokėlius dedate į sriubą?

Autorius:  Gintare [ Šeš Lap 09, 2013 11:38 am ]
Pranešimo tema:  Re: Krienai

Zalius:)

Autorius:  santaitis [ Pir Bal 03, 2023 1:32 pm ]
Pranešimo tema:  Re: Krienai

dage rašė:
Man su virtu kiaušiniu skanu, dar dedu į virtų burokėlių salotas. švieslentės


O gal kas prieš Velykas galite pasidalinti kokiu neblogu tarkuotų krienų receptu? Nesinori to standartinio varianto, o kažko įvairesnio šį kartą :)

Puslapis 11 Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/