Gamtinė žemdirbystė http://gz.home.lt/ |
|
Topinambai http://gz.home.lt/viewtopic.php?f=23&t=283 |
Puslapis 1 iš 1 |
Autorius: | Gintare [ Pir Lap 04, 2013 8:40 pm ] |
Pranešimo tema: | Topinambai |
Mano anyta daro labai skanias salotas is topinambu. Juos nuvalo, sutarkuoja (man rodos per burokine tarka:)), deda kepintu linu semenu ir dar ten kokio aliejaus ir citrinos sulciu padaziuko:) Man labai skanu, bet ka daugiau daryti is ju nezinau:) sako virti jie nelabai skanus:) ka jus darote? |
Autorius: | Vinga [ Pir Lap 04, 2013 9:43 pm ] |
Pranešimo tema: | Re: Topinambai |
Bandžiau virti ir kepti. Kepti buvo skanesni,tikrai neblogi, bet svarbu,kad išliktų standūs,ne košė. Patys skaniausi man žali . |
Autorius: | Gintare [ Pir Lap 04, 2013 9:56 pm ] |
Pranešimo tema: | Re: Topinambai |
Tiesa, dar dziovinti bandziau. Be nieko, tiesiog orkaiteje, tai ne kazkas super, bet visai nieko buvo. Galima valgyti. |
Autorius: | dage [ Pir Lap 04, 2013 10:48 pm ] |
Pranešimo tema: | Re: Topinambai |
Man sriuba trinta skani-yra receptų internete |
Autorius: | Laimis Žmuida [ Ant Lap 05, 2013 7:16 am ] |
Pranešimo tema: | Re: Topinambai |
Kepti su bulvėmis. Tik topinambus vėliau įdėti reikia, kad neištižtų per daug. Gaunasi kaip bulvės su grybukais. |
Autorius: | Vio [ Ant Lap 05, 2013 9:24 am ] |
Pranešimo tema: | Re: Topinambai |
Aš spaudžiu sultis. Nuplaunu su šepetėliu, net neskutu ir spaudžiu. Labai saldžios. Tik reikia skubėti gerti, nes greitai tamsėja. |
Autorius: | Gintare [ Ant Lap 05, 2013 9:25 am ] |
Pranešimo tema: | Re: Topinambai |
Sultis tikrai gera ideja, net nepagalvojau. Reikes butinai pabandyt. |
Autorius: | Eimute [ Tre Lap 06, 2013 10:32 pm ] |
Pranešimo tema: | Re: Topinambai |
Skanu kepti blynus iš jų. Patarkuoti stambią tarką, truputį įmaišyti miltų, kiaušinį. Skanu supjaustyti ko didesniais griežinėliais ir apvoliojus miltuose pakepti. Mišrainėse galima improvizuoti įvairiai ir viskas pavyks, jei vos juos patarkavus sumaišysime su kuo rūgštesniu, kas neduotų juoduoti: majonezu, citrinos sultimis. Neseniai gaminau tokią mišrainę: daug patarkuotų topinambų (jų žievelės niekada nereikia lupti), pora saldžiarūgščių obuolių, pora svogūnų, konservuoti kukuruzai ir viena paprika. Aš tai maišiau su majonezu. Bet ne ką praščiau būtų su aliejumi ir citrinos sultimis. |
Autorius: | Eimute [ Tre Lap 06, 2013 10:35 pm ] |
Pranešimo tema: | Re: Topinambai |
O štai čia Rasos B. patarimai, beveik viską išbandžiau. Tikrai puiku 1.Nebelupu, tik plaunu. 2.Apatinėje šaldytuvo lentynoje jie laikomi nesuvysta. 3.Rauginimui atrenku mažus - vieno kąsnio.taip pat nuo išsišakojusių nupjaustau ,,vaikelius'' , kurie visus paprastai nervuoja lupant. Apvalūs ir gražu, ir patogu, ir nejuoduoja (nes juoduoja net perpjauti parauginti). Manau galima nuo tik vanduo... iki pilnos rauginamų agurkų prieskonių receptūros. Česnako daug: ir česnakai aštrumą praranda, ir topinambai paskanėja. Krienai... dėjau plonytes šaknytes, kurių papastai bandoma atsikratyti, taip pat neskutau tik ploviau - taip jos taip pat valgomomis patampa. Taip pat dariau dar mišinį su pastarnokais: topinambai, pastarnokai, česnakai, krienai.. Jei rauginami su druska, praranda skysčių (traukiasi), tad jei tai darote stiklainiuose, juos reikia perkrauti kad būtų užpildyti iki viršaus. Skonis nuo laikymo keičiasi. Degustacijų rezultatus aprašysiu vėliau (vyksta procesas). 4. Salotos. Mėgstamiausios: įvairios pavasarinės žolės (tarkuoti topinambai+tik pradėję lįsti svogūnai, žliūgė, raktažolių, saulučių lapai + kiaušinis+majonezas (galima ir aliejų su citrina, tačiau blogi įpročiai čia mus dar nugali...). nepamainomas ir visų mėgstamas patiekalas šv. Velykoms... 5. Blyneliai (ruošiame kaip bulvių, tik tarkuojame burokine tarka)... 6. Pertrinta sriuba. Kokiame sultinyje, su grietine ar ne bei kokie prieskoniai - skonio reikalas. Šeima čia ,,apsitarnauja pati". 7. Džiovinti. Plaustote griežinėliais ir ant radiatoriaus į indelius... nežinau kodėl, bet jie ..nepajuoduoja... 8. Garnyrai. Apvoliojame miltais, druska, pipirais ir pakepiname aliejuje. Mėgstame su tokiu pat būdu pakepinta vištiena (vištiena, morkos, topinambai). Vaikai kartais ir neatskiria kur kas... 9. Kiaušinienė.... Pradžiai tiek minčių...nes tikriausiai knyga iš tų eksperimentų gautųsi. |
Autorius: | povils [ Ket Sau 23, 2014 12:34 pm ] |
Pranešimo tema: | Re: Topinambai |
Turiu pasisandėliavęs, tai laikas nuo laiko patarkuoju smulkia burokėliu tarka (turiu tokią mašinytę ranka sukamą su keičiamais tarkavimo cilindriukais). Tarkuodamas vis pridedu raugintų agurkų. Jie ne tik pagerina skonį, bet ir dėl rūgšties mažiau tamsėja topinambai. Kad nereikėtų kasdien tarkuoti, dalį maišeliuose užšaldom. Valgis šeimynai labai patiko |
Puslapis 1 iš 1 | Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |