Gamtinė žemdirbystė

Dalinamės patirtimi apie gamtai draugiškus ūkininkavimo būdus
Dabar yra Pen Kov 29, 2024 2:01 am

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 3 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: GŽ maisto filosofija
StandartinėParašytas: Tre Lap 20, 2013 6:26 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Pirmas darbas yra užauginti maistą, antras - patiekti. Net jei užauginai labai aukštos kokybės maisto, bet jį virei, kepei ir kitaip stipriai apdorojai, tai jame neliko nei vitaminų, nei kvapo, nei skonio.

Kokius gi galėtume išskirti GŽ maisto gaminimo kriterijus?

Pirma, produktas turi būti kuo šviežesnis. Nesvarbu ar jį kepsim, virsim, konsevuosim ar žalią valgysim - kiekvienu atveju jis turi būti kątik iš daržo. Švieži produktai yra patys geriausi, vitaminingiausi.

Antra, stengtis nedaryti mišrainių. Geriausia imti atskirą produktą ir jį valgyti. Pajausti ne mišrainės, o tikro produkto kvapą, skonį. Be prieskonių.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: GŽ maisto filosofija
StandartinėParašytas: Tre Lap 20, 2013 7:21 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Lie 30, 2013 7:49 pm
Pranešimai: 406
kriterijus, kad maistas turi buti tik is darzo sveikintinas, bet ka daryt ziema, kai darzu nera? juk visos roputes, morkos ir bulves guledamos rusiuose ar kur kitur praranda vitaminus, bet jeigu uzauginta pagal GZ, tai gal vis tiek GZ?:)
o kodel "misraines" negerai? va jeigu kokios salotos, tai as dedu pvz. ir keliu rusiu salotas ir dar laukiniu zoliu, ir dar ridikeli ir agurka. Sunkiau tada aisku kiekvienos darzoves skoni pajusti, bet tada didele skoniu ivairove gaunas. Man visai nieko:)

Dar svarbu gal butu toks visai filosofinis kriterijus - kad valgytojas ir augintojas sutaptu:) visai kitaip valgosi maistas kai ji pats uzsiaugini...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: GŽ maisto filosofija
StandartinėParašytas: Tre Lap 20, 2013 9:00 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Na taip, žiemą daržų nėra. Tačiau šakniavaisiai ir sėklos, riešutai, grūdai ne taip greitai praranda savo vitaminus. Be to, daržovės iki pavasario išsilaiko "gyvos". Jos išleidžia daigelius. O grūdai sako dar vitamingesni tampa kai padaiginami.

Dar yra rauginimas, kada vitaminų kiekis netgi padaugėja, o ne sumažėja. Taip pat šaltas džiovinimas neblogas dalykas.

Na, bėda, bėda, turime žiemą.

Mišrainės negerai, nes negamtiška. Jei gamtoje eini, tai valgai vieną žolę, paskui antrą, paskui trečią... Ir visi žvėreliai taip daro. Paimi obuolį ir jį suvalgai, tada eini prie slyvos. Bet ne paimi slyvą ir obuolį, ir čia vieną kandi, čia kitą, čia vėl obuolį... :)

Augintojo-valgytojo kriterijus geras. Dar ir paruošta turi būt su kokia vežančia mintimi, įkvepiančia, kad ir pavalgai ir dar dvasinės stiprybės įgyji.


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 3 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 5 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
POWERED_BY
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007