Labai gera tema, nes net jeigu žmonės užsiaugina visą savo maistą, tai vistiek gali likti nevalgę, jau vien todėl, kad nemoka suvartoti savo derliaus. Plačiau čia:
viewtopic.php?f=44&t=176Todėl maistui skirtas visas skyrius forume. Jo sandėliavimui ir pagaminimui:
viewforum.php?f=22viewforum.php?f=23Koks yra GŽ maistas aptarinėjam čia:
viewtopic.php?f=23&t=293Trumpai, tai kuo mažiau apdorotas maistas, sezoniškas, šviežias, nesumaišytas su kitais. Bet žmonės taip atpratę valgyti ir jau nebemoka. Reikia išmokti iš naujo. Laimei GŽ produktai yra skanesni ir kvapneni už įprastus, todėl juos valgyti vienus nesumaišius į mišraines yra lengviau.
Na, ir pagal tokią filosofiją atsiveria labai daug paprastų receptų. Pavyzdžiui, kepimas. Kepti keptuvėje galima bet ką. Paimi vien tik bulves, jas supjaustai ir pakepi. Ir pavalgai. Arba pakepi vien burokėlius. Pakepi moliūgą. Ir valgai moliūgą. Jauti tikrą jo skonį. Jei norisi galima paimti kokių nors daržovių šalia - raugintų kopūstų. Bet svarbu, kad kepamas produktas atskirai ir jaučiasi tikras bulvės, burokėlio ar cukinijos skonis.
Normaliems civilizuotiems žmonėms bulvių pasikepti ir jas suvalgyti atrodo nenormalu ir ne maistas. Bet GŽ karalystėje, tai kaip tik ir yra maistas. Tada atsiveria skonių karalystė. Ypač jei ne kepi, o verdi arba kepi orkaitėje. Tada skoniai dar geriau išlieka. Ir tada jais gali gėrėtis. Štai mes darome bulvių degustacijas:
http://gerazemdirbyste.wordpress.com/20 ... egustacijaTiesiog paimi skirtingų veislių bulvių ir jas išverdi. Ir valgai po vieną ir aptinki skirtingus skonius. Įsigilini į juos. Ir jau žiūrėk po penkių, devynių bulvių jau jautiesi pavalgęs. Vien iš bulvių! Ir skonį patenkini ir pilvą.
Tą patį darom su pupelėm. Išverdam, ragaujam. Pasirodo ir burokėlių skoniai skiriasi. Ir moliūgų, netgi česnakų ar pupų.
Tai štai, nereikia jokių receptų. Imi vieną produktą ir į jį giliniesi. Nes toks yra GŽ patiekalų darymas. Nes gamtoje gi visi gyvūnai valgo po vieną produktą. Paskui po kurio laiko kitą. Ir žmogus, jei jis būtų gamtiškas ir neturėtų peilių ir virtuvės kombainų, tai nedarytų salotų ar stipriai apdorotų kepinių, pyragų. Jis tiesiog imtų ką nuo šakos suvalgytų, paskui eitų prie kitos šakos ir vėl suvalgytų. Bet esmė - jis jaustų to ką valgo tikrą skonį. Ir gamtos taip jau sukurta, kad vieną produktą organizmas virškina lengviau nei mišrainę.
Dar galima maisto skiltyje rasti ką daryti su kiekviena daržove atskirai. Kaip ją virti ar kepti. Tačiau patiekalų idėjų tikrai labai trūksta, rašykit savo kas tik galit, dabar žiema, tai daugiau rašysim apie maistą ir filosofiją, o vasarą rašom apie auginimą.