Gamtinė žemdirbystė
http://gz.home.lt/

Burokėliai
http://gz.home.lt/viewtopic.php?f=23&t=301
Puslapis 12

Autorius:  Laimis Žmuida [ Šeš Lap 23, 2013 3:30 pm ]
Pranešimo tema:  Burokėliai

Burokėlius galima kepti orkaitėje. Tiesiog supjaustai trijų centimetrų gabaliukais (nes ilgai kepa) ir pakepi. Jaučiasi burokas savo sultyse.

Kitas mūsų mėgstamas patiekalas - keptuvėje kepti burokėliai. Supjaustyti reikia grežinėliais po pusę centimetro storio. Kad greitai iškeptų. Ir kepti aliejuje kol iškepa. Gaunasi pusiau čipsai tokie.

Trečias valgis, raudona mišrainė. Išverdi pupeles. Išverdi burokėlius. Supjaustai burokėlius, sumaišai per pusę su pupelėm. Įdedi svogūno ir užpili aliejaus.

Ketvirtas puikus žaliavalgiškas. Sutarkuoji burokėlius. Įdedi džiovintų slyvų ir graikinių riešutų. Užpili aliejumi.

Dar galima kaip garnyrą naudoti. Sutarkuoji burokine tarka ir pakepi burokėlius. Ir patieki prie bulvių košės ar dar ko nors panašaus.

Autorius:  Gintare [ Šeš Lap 23, 2013 8:14 pm ]
Pranešimo tema:  Re: Burokėliai

As siemet ypatingai pamegau burokelius:)
Man tai skaniau, kai keptuveje burokelius kepi, bet ne iki kol iskepa, bet gerai gerai ikaitintoje apkepi tik kokias 3-4 minutes. Ir dar svieste:) Tai isvis pasaka.
O kaip zalius juos visai valgyt? Yra Kaune tokia kavine veganiska "Arbatine", pas juos daznai prie patiekalo yra zaliu burokeliu salotos. Pasaka, bet as kiek pati bandziau daryt, neskanu man ir viskas.

Autorius:  Laimis Žmuida [ Sek Lap 24, 2013 8:29 am ]
Pranešimo tema:  Re: Burokėliai

Tai tu paklausk toje arbatinėje, jie pasakys kaip daro. Mums žaliavalgiai buvo atvežę žalių, su slyvomis ir graikiniais riešutais. Labai skanu buvo. Reikės pabandyt pasidaryt. Gal irgi nesigaus. :)

Autorius:  Giedrius [ Tre Lap 27, 2013 7:37 pm ]
Pranešimo tema:  Re: Burokėliai

Šiemet turiu daug burokėlių, pradėjau spausti jų sultis. Labai saldžios,tirštos, daug neišgersi, sako kad ir šiek tiek gali kraują tirštinti. Bet pasmaguriavimui labai tinka. Pusiau su moliūgų sultimis vėl kitoks skonis.

Autorius:  Eimute [ Ket Lap 28, 2013 11:20 am ]
Pranešimo tema:  Re: Burokėliai

Prisimenu, kai laukiausi kūdikio, dėl mažakraujistės buvo lėpta gerti burokėlių sulčių. Man to daryti nepavyko, nes tuoj pat išvėmiau.

Autorius:  Giedrius [ Ket Lap 28, 2013 4:32 pm ]
Pranešimo tema:  Re: Burokėliai

Taigi, skonis labai subjektyvus ir kintantis dalykas. Kalbėjau su draugu, kuris vasarą nusprendė (gal ir finansinės priežastys privertė) maitintis vien tik žolemis. Pasakojo, kad iš pradžių net pykino, paskui buvo tik šiaip neskanu, paskui pradėjo pajausti skonį o rudeni is naujo reikėjo pratintis prie įprastos juodos duonos. As tiesiog nemėgau cukiniju, moliugu, kol pats nepradėjau auginti. Kai užauga - negi išmesi, reikia valgyti. Dabar net labai skanu troskinukai..

Autorius:  Laimis Žmuida [ Ket Lap 28, 2013 4:56 pm ]
Pranešimo tema:  Re: Burokėliai

Taip, šviežių burokėlių sultys vimdo. Ir ne tik vimdo. Viską valo. Jei dar ant tuščio skrandžio tai išvis. Man irgi reikėdavo gerti kai vaikas buvau, tai labai bjaurūs prisiminimai. O kiti va geria ir jiems nieko.

Autorius:  ieva [ Šeš Gru 07, 2013 10:00 am ]
Pranešimo tema:  Re: Burokėliai

Man tai kiekvieną rudenį užeina burokomanija:) Galima daryt virtų burokėlių mišrainę su pupomis ir bazilikais, su raugintomis rudmėsėmis. O ypač skanūs rauginti: maži virti greitam valgymui, arba žali burokėliai, morkos, kopūstai ir česnakai supjaustomi smulkiai ir užraugiama.

Autorius:  Eimute [ Sek Gru 08, 2013 7:46 pm ]
Pranešimo tema:  Re: Burokėliai

ieva rašė:
Man tai kiekvieną rudenį užeina burokomanija:) Galima daryt virtų burokėlių mišrainę su pupomis ir bazilikais, su raugintomis rudmėsėmis. O ypač skanūs rauginti: maži virti greitam valgymui, arba žali burokėliai, morkos, kopūstai ir česnakai supjaustomi smulkiai ir užraugiama.


Kiek druskos dedate į šią daržovių mišrainę, kurią rauginate?

Autorius:  Ingrida [ Pir Lie 14, 2014 9:50 am ]
Pranešimo tema:  Re: Burokėliai

Užsienyje žmonės geria burokėlių girą :)
http://nourishedkitchen.com/beet-kvass-recipe/

Autorius:  Laimis Žmuida [ Ket Sau 15, 2015 3:56 pm ]
Pranešimo tema:  Re: Burokėliai

Gal kas nori pabandyti pasigaminti burokėlių pyragą?
http://www.onegreenplanet.org/vegan-rec ... root-cake/

Autorius:  Eimute [ Ket Sau 15, 2015 9:27 pm ]
Pranešimo tema:  Re: Burokėliai

Gal galima būtų išverst į lietuvių kalba...

Autorius:  Fleitutė [ Šeš Sau 17, 2015 8:28 pm ]
Pranešimo tema:  Re: Burokėliai

Labai jau keistų ingredientų yra, nebent kas išbandytų, kuo juos pakeist, pvz., agava, saldžiavaisis pupmedis, kišjų riešutai...

Autorius:  Laimis Žmuida [ Sek Sau 18, 2015 12:38 am ]
Pranešimo tema:  Re: Burokėliai

Už vertimą neatsakau. :) Agavą galima pakeisti cukraus sirupu ar medum, kerobą - šokoladu.

INGREDIENTAI

TEŠLA

2 puodeliai smulkintų anakardžių
½ puodelio smulkintų migdolų
1 šaukštas kakavos
¼ puodelio šokolado miltelių
½ puodelio mirkytų datulių
(4-5 datulės)

UŽPILDAS

2 puodeliai nuluptų ir susmulkintų burokėlių
1 ½ puodelio smulkintų anakardžių
¾ puodelio medaus arba rudo cukraus sirupo
¼ puodelio kokoso drožlių
¼ puodelio kakavos
2 šaukštai šokolado miltelių
¾ ištirpintas kokosų aliejus
žiupsnelis Himalajų druskos

ŠOKOLADINIS GLAISTAS (PASIRINKTINAI)

½ puodelio kakavos
¼ puodelio šokolado miltelių
½ puodelio medaus ar cukraus sirupo
½ puodelio kokoso aliejaus

Sublendinkite visus tešlos ingredientus blenderiu iki vientisos masės. Pabarstykite kakavos milteliais skardą ir masę paslėkite, užšaldykite.

Sublendinkite cukraus sirupą arba medų su burokėliais. Pridėkite anakardžių miltelių ir vėl blendinkite. Pridėti likusius ingredientus ir vėl blendinkite. Supilkite turinį į atšaldytą pagrindą. Tada įdėkite tortą dviem valandom į šaldytuvą ar šaldiklį, kad sukietėtų.

Sublendinkite visus glaisto ingridientus. Aptepkite juo tortą ir dar valandai ar dviem užšaldykite. Glaistas bus storas. Palaikykite penkiolika minučių kambario temperatūroje prieš pradedant valgyti.

Mėgaukitės!

Autorius:  Gabriele [ Sek Sau 18, 2015 6:08 pm ]
Pranešimo tema:  Re: Burokėliai

Kad čia tam burokėlių pyrage vien riešutai, dar kakava, šokoladas... O burokėliai tik tarp kitko. :) Turbūt galima jų ir visai nedėt, skonis nelabai pasikeistų. ? :) :)

Autorius:  Eimute [ Pir Sau 19, 2015 1:56 pm ]
Pranešimo tema:  Re: Burokėliai

Aha, daug keistų produktų ir darbo, o burokėliai tik tarp kitko :)

Autorius:  Laimis Žmuida [ Pir Sau 19, 2015 1:58 pm ]
Pranešimo tema:  Re: Burokėliai

Tai galit nedaryti pagrindo ir glaisto. Tik užpildą darykite vien, atskirai.

Autorius:  audriusv [ Ant Sau 20, 2015 5:10 pm ]
Pranešimo tema:  Re: Burokėliai

Vidutinis ar didesnis burokėlis, granatas, pora vidutinių obuolių, spaudžiame su lėtaeige sulčiaspaude. Labai skanios ir gaivios sultys.

Autorius:  Laimis Žmuida [ Ant Sau 20, 2015 5:36 pm ]
Pranešimo tema:  Re: Burokėliai

O kaip granato sėklos? Susivalgo? Nekliūna?

Autorius:  Fleitutė [ Ant Sau 20, 2015 9:44 pm ]
Pranešimo tema:  Re: Burokėliai

Sėklos lieka prie išspaudų :) Nors man smagiausia su viskuo valgyt granatus, apelsinus, tik obuolių sultis spaudžiam, kai labai daug obuolių būna ir nežinia, kaip greit suvartot.

Puslapis 12 Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/