Gamtinė žemdirbystė
http://gz.home.lt/

Uogienės
http://gz.home.lt/viewtopic.php?f=23&t=586
Puslapis 11

Autorius:  Ingrida [ Sek Rgp 17, 2014 10:08 pm ]
Pranešimo tema:  Uogienės

Išviriau pirmus 2 litrus paprastos aviečių uogienės ir 1,5 litro aviečių uogienės su dumplainiais. Skonis ir vaizdas šiek tiek skiriasi, tačiau niekas neatspėja su kuo uogienė, nes aviečių skonis dominuoja, nors aviečių įdėta tik ketvirtadalis.

Autorius:  Fleitutė [ Pir Rgp 18, 2014 12:33 am ]
Pranešimo tema:  Re: Uogienės

Niekad nesu ragavusi dumplainių, tai iš forumo bandau susidaryti vaizdą, kas čia per augalas ir kokie tie vaisiai, tai įspūdis kaip aklųjų, čiupinėjusių dramblį, kai lietusiam koją jis atrodė kaip rąstas, čiupinėjusiam uodegą - kaip virvė, straublį - kaip gyvatė. Tai ir dumplainiai - ir kaip pomidorai, ir žalių pomidorų prieskonį turi, ir dedami ten, kur reikia citrinos (aš tai į arbatą citriną dažniausiai dedu), o dabar pasirodo, dar ir uogienę su jais galima virti :D Jau niekaip nebeįsivaizduoju jų skonio :D

Autorius:  Ingrida [ Pir Rgp 18, 2014 10:48 am ]
Pranešimo tema:  Re: Uogienės

Tai daug ką iš dumplainių galima daryti. :) Internete yra nemažai receptų...

Autorius:  Fleitutė [ Ant Rgp 19, 2014 2:52 am ]
Pranešimo tema:  Re: Uogienės

Bet tai jie kaip pomidorai ar kaip uogos? T. y. ar uogos, ar daržovės? :)

Autorius:  Ingrida [ Ant Rgp 19, 2014 12:04 pm ]
Pranešimo tema:  Re: Uogienės

kažkas tarp uogos ir tarp daržovės. Ar žinote, kad ir iš žalių pomidorų galima uogienę virti? :)

Autorius:  Laimis Žmuida [ Ant Rgp 19, 2014 1:17 pm ]
Pranešimo tema:  Re: Uogienės

Tai receptą prašom. :)

Pietų amerikoje teko ragauti pomidorų uogienės. Ten kaip normalus dalykas parduotuvėje parduodama. Bet parduotuvėje, tai žinote - visos uogienės vienodos. Nors ir pavadintos kitaip, bet visur tas cukraus sirupo skonis, o uogos nestipriai jaučiasi. Taigi ir ta pomidorienė nesužavėjo. Bet kaip ir visos kitos. Išskyrus guajabos uogienę. Ta tokia įdomesnė pasirodė, priminė mūsų obuolienę tirštai suvirtą. Reikėtų pomidorienės naminės paragauti. Gal bus skani.

Beje, pernai pasidarėm dumplainių uogienės. Galėsiu atvežti į kokius sėklų mainus ar kitą susitikimą. Bet ji mums nepatinka. Galvoju todėl, kad darėm iš žalių dumplainių. Iš prinokusių būtų skanesnė. Į konservus visada svarbu ką įdedi. Jei įdedi nedanokusius, neskanius, tai toks ir konservas gaunas.

Autorius:  Ingrida [ Ant Rgp 19, 2014 10:22 pm ]
Pranešimo tema:  Re: Uogienės

Aš nebandžiau virti, bet mano močiutė pasakojo, kad jie anksčiau, kai mažai uogų ir vaisių turėjo virdavo uogienę iš žalių pomidorų. Paieškojus internete receptų yra skirtingų:

Supjaustom pomidorus nedideliais gabaliukais, užpilam cukrum ir leidžiam šiek tiek pastovėti – aptirpt cukrui. Pradėjus uogienei virti, įdedam smulkiai su odele supjaustytą citriną ir įberiam imbiero miltelių.

1 kilogramui žalių pomidorų – 200–300 g cukraus, 2 citrinos ir arbatinis šaukštelis imbierų. Verdam 30–45 min.


Kadangi turim daug žalių pomidorų, tikriausiai išbandysiu šį receptą, tik gal be imbiero, o gal ir su, ir be :)

Autorius:  Fleitutė [ Pir Rgp 25, 2014 2:53 am ]
Pranešimo tema:  Re: Uogienės

Įdomu, kaip seksis, man pomidorai ir cukrus - tokie nesuderinami atrodo :)

Autorius:  Nanett [ Ket Spa 23, 2014 7:29 am ]
Pranešimo tema:  Re: Uogienės

O vat ir tinka tie žali pomidorai su cukrumi. Dariau dideliais kiekiais tokių uogienių dar pavasarį. Su burokine tarka sutarkavau, maišiau santykiu 1:2 cukraus ir pomidorų, truputį apviriau. Iš pradžių skanavau, patiko, bet su laiku naujovė pabodo ir dabar ranka labiau tiesiasi prie laukinių vyšnių ar kriaušių uogienės:-) Pora stiklainiukų visgi galima tikriausiai pasidaryt. Tiesa, internetas pilnas įspėjimų, kad žali pomidorai nuodingi. Nenusinuodijau, bet dideliais kiekiais juos valgyti irgi privengiu. Iš žalių pomidorų dar galima daryti chutney - nesaldų užgardą su visokiais prieskoniais, kurį valgau su duona ar ryžiais. Tik kad prieskoniai, tuo labiau nemūsiški, su gamtinės žemdirbystės filosofija nesuderinami, tai recepto neduodu.

Autorius:  Laimis Žmuida [ Ket Spa 23, 2014 9:46 am ]
Pranešimo tema:  Re: Uogienės

Žali, neprinokę pomidorai nuodingi. Sako kilograme žalių pomidorų būna 50 gr tomatino - nuodingos medžiagos. O 80 gr šios medžiagos sukelia pykinimą ir vėmimą. Tad norint išsivemti reikia apie du kilogramus žalių pomidorų suvalgyti.

Pomidorai, kurie vis dar žali, bet jau ant prinokimo ribos, tomatino turi nedaug. Jau juos galima valgyti, o jei apdoroji termiškai, tai dar labiau galima. Tomatino turi ir visiškai prinokę raudoni pomidorai, bet tiek mažai, kad apsinuodyti neįmanoma. Be to, mažomis dozėmis tomatinas labai geras, odos ligoms gydyti naudojamas.

Autorius:  Gintare [ Tre Spa 29, 2014 1:21 pm ]
Pranešimo tema:  Re: Uogienės

o gal kas is aroniju uogiene darot? internete yra receptu su obuoliais jais maisant daugiausiai. Niekada nesu bandzius su jomis ka nors daryt. Ir siaip jos aitrokos, tai matau visur deda ziauriai daug cukraus...ka jus darot?

Autorius:  Laimis Žmuida [ Tre Spa 29, 2014 2:20 pm ]
Pranešimo tema:  Re: Uogienės

Aronijas labai gerai džiovinti. Jos labai geros džiovintos. Ir vitaminų lieka daugiausiai. Aitrumo džiovintose visai nėra. O džiovinti jas labai lengva, plonu sluoksniu kambary paskleidi ir išdžiūna. Nereikia jokių džiovyklių.

Autorius:  Gintare [ Pen Spa 31, 2014 11:41 pm ]
Pranešimo tema:  Re: Uogienės

Bet nedziuna puse ziemos?

Autorius:  Laimis Žmuida [ Šeš Lap 01, 2014 2:32 am ]
Pranešimo tema:  Re: Uogienės

Ne. :) Išdžiūna greitai.

Puslapis 11 Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/