Gamtinė žemdirbystė
http://gz.home.lt/

Cukinijos
http://gz.home.lt/viewtopic.php?f=23&t=598
Puslapis 11

Autorius:  Fleitutė [ Pir Rgp 25, 2014 3:16 am ]
Pranešimo tema:  Cukinijos

Buvom išvažiavę ir labai daug cukinijų priaugo, gal turit idėjų, kaip jas įdomiau panaudoti, ne troškiniams ar sriuboms? Gal uogienę virti su kuo nors? :)

Autorius:  Fleitutė [ Pir Rgp 25, 2014 3:18 am ]
Pranešimo tema:  Re: Cukinijos

Pagalvojau, gal galima iš jų kaip iš lapų blynus kepti, tik su miltais, jas sutarkavus? Tradiciniai cukinijų blynai man per minkšti išeina, kartą privalgius ilgam nesinori...

Autorius:  Laimis Žmuida [ Pir Rgp 25, 2014 9:26 am ]
Pranešimo tema:  Re: Cukinijos

Mes tarkuojam burokine tarka cukiniją. Paskui aš ją nugręžiu rankomis, kad skysčio mažiau būtų. Ir tada su miltais lipinam ir kepam kaip kugelį. Nenugręžus skysčio nieko nesigaus, nes per daug skysta ir gaunasi veikiau skystas troškinys, o ne kepinys. O nugręžtą skystimą irgi galima panaudoti - iš jo pasigaminti sriubos. Pavyzdžiui aš įsimetu džiovintų grybų ar žolių ir išsiverdu sriubytės.

O šiaip yra daug cukinijos panaudojimų. Nes ji beskonė. Ji pasiima skonį iš kitų produktų, o pati naudojama kaip masės didintuvas. Pavyzdžiui, cukinija su svarainiais, su obuoliais, su morkomis, su uogomis... Žodžiu, visur galima jų dėti kur norima padidinti masę. Tik reikia skonį sau nusistatyti koks patinka. Arba naudotis jau esamais receptais internete, jei atitinka skonis. :)

Autorius:  Eimute [ Pir Rgp 25, 2014 9:36 am ]
Pranešimo tema:  Re: Cukinijos

Cukinijos man patinka paraugintos. Jas reikia supjaustyti pailgais patogiais gabaliukais ir paraugti kaip agurkus.
Skanu cukiniją įmaišyti į kepamus bulvinius blynus arba kugelį.
Skani gaunasi košė su svarainiais arba antaniniais obuoliais.

Cukinijoms daug pagiriamųjų žodžių ir norėtųsi, kad jos taip pat būtų mielai valgomos kaip ir agurkai. Agurkai - lepūnai, o cukinijos labai gyvybingos. Tik jų vaisius reikia dažnai raškyti. Skaniausi agurko storio.

Autorius:  Eimute [ Pir Rgp 25, 2014 2:52 pm ]
Pranešimo tema:  Re: Cukinijos

Štai receptukas kur neblogai valgosi cukinijos tiek greitam naudojimui, tiek žiemai:

5-6 kg cukinijų, apie 0,5l pomidorų padažo (o geriau pakeisti šviežiais pomidorais, apie 1 kg, manau visai gerai tiktų ir dumplainiai), 2-3 galvos žieminio česnako, 200g cukraus, stiklinė aliejaus, 200g acto, 3-4 šaukštai druskos, 2 šaukšteliai aitriųjų paprikų miltelių, juodųjų pipirų.
Sutarkuotą stambia tarka cukiniją (jauną su odele) troškinti su aliejumi ir actu. Pabaigoje įdėti visus likusius produktus, užvirti pamaišyti. Jei dedame pomidorus, tai pavirti kol išsileis. Sudėti į iškaitintus stiklainius ir užsukti.

O čia gaunasi tokios kaip picos tik pagrindas cukinijos:
Jaunas cukinijas perpjauti per pusę. Pasigaminti mišinį iš baziliko, česnako, maltų džiūvesėlių, aliejaus ir druskos pagal skonį. Šiuo mišiniu ištepti perpjautas cukinijas. Ant viršaus uždėti sluoksniais papjaustyto fermentinio sūrio ir pomidorų grežinėlių. Kepti 200 laipsnių C karštumo orkaitėje 15 - 20 min.

Autorius:  Fleitutė [ Tre Rgs 03, 2014 12:05 am ]
Pranešimo tema:  Re: Cukinijos

Taip, agurkai beveik nudžiūvo, o cukinijos gražiausiai auga, labai įdomi mintis parauginti. Man visokios daržovių košės nelabai patinka, skaniau traškūs cukinijų gabaliukai, tokie būna kokiam nors rūgščiam skystyje. Bandžiau su šermukšniais virti, bet dar neragavau, traukiasi :)

Puslapis 11 Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/