Gamtinė žemdirbystė

Dalinamės patirtimi apie gamtai draugiškus ūkininkavimo būdus
Dabar yra Ket Kov 28, 2024 1:05 pm

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 21 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Burokėliai
StandartinėParašytas: Šeš Lap 23, 2013 3:30 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Burokėlius galima kepti orkaitėje. Tiesiog supjaustai trijų centimetrų gabaliukais (nes ilgai kepa) ir pakepi. Jaučiasi burokas savo sultyse.

Kitas mūsų mėgstamas patiekalas - keptuvėje kepti burokėliai. Supjaustyti reikia grežinėliais po pusę centimetro storio. Kad greitai iškeptų. Ir kepti aliejuje kol iškepa. Gaunasi pusiau čipsai tokie.

Trečias valgis, raudona mišrainė. Išverdi pupeles. Išverdi burokėlius. Supjaustai burokėlius, sumaišai per pusę su pupelėm. Įdedi svogūno ir užpili aliejaus.

Ketvirtas puikus žaliavalgiškas. Sutarkuoji burokėlius. Įdedi džiovintų slyvų ir graikinių riešutų. Užpili aliejumi.

Dar galima kaip garnyrą naudoti. Sutarkuoji burokine tarka ir pakepi burokėlius. Ir patieki prie bulvių košės ar dar ko nors panašaus.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Burokėliai
StandartinėParašytas: Šeš Lap 23, 2013 8:14 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Lie 30, 2013 7:49 pm
Pranešimai: 406
As siemet ypatingai pamegau burokelius:)
Man tai skaniau, kai keptuveje burokelius kepi, bet ne iki kol iskepa, bet gerai gerai ikaitintoje apkepi tik kokias 3-4 minutes. Ir dar svieste:) Tai isvis pasaka.
O kaip zalius juos visai valgyt? Yra Kaune tokia kavine veganiska "Arbatine", pas juos daznai prie patiekalo yra zaliu burokeliu salotos. Pasaka, bet as kiek pati bandziau daryt, neskanu man ir viskas.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Burokėliai
StandartinėParašytas: Sek Lap 24, 2013 8:29 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Tai tu paklausk toje arbatinėje, jie pasakys kaip daro. Mums žaliavalgiai buvo atvežę žalių, su slyvomis ir graikiniais riešutais. Labai skanu buvo. Reikės pabandyt pasidaryt. Gal irgi nesigaus. :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Burokėliai
StandartinėParašytas: Tre Lap 27, 2013 7:37 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Pir Rgp 26, 2013 8:02 pm
Pranešimai: 4
Miestas: Karalgiris, Kauno raj.
Šiemet turiu daug burokėlių, pradėjau spausti jų sultis. Labai saldžios,tirštos, daug neišgersi, sako kad ir šiek tiek gali kraują tirštinti. Bet pasmaguriavimui labai tinka. Pusiau su moliūgų sultimis vėl kitoks skonis.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Burokėliai
StandartinėParašytas: Ket Lap 28, 2013 11:20 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Sek Vas 17, 2013 9:35 pm
Pranešimai: 563
Miestas: Širvintų raj.
Prisimenu, kai laukiausi kūdikio, dėl mažakraujistės buvo lėpta gerti burokėlių sulčių. Man to daryti nepavyko, nes tuoj pat išvėmiau.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Burokėliai
StandartinėParašytas: Ket Lap 28, 2013 4:32 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Pir Rgp 26, 2013 8:02 pm
Pranešimai: 4
Miestas: Karalgiris, Kauno raj.
Taigi, skonis labai subjektyvus ir kintantis dalykas. Kalbėjau su draugu, kuris vasarą nusprendė (gal ir finansinės priežastys privertė) maitintis vien tik žolemis. Pasakojo, kad iš pradžių net pykino, paskui buvo tik šiaip neskanu, paskui pradėjo pajausti skonį o rudeni is naujo reikėjo pratintis prie įprastos juodos duonos. As tiesiog nemėgau cukiniju, moliugu, kol pats nepradėjau auginti. Kai užauga - negi išmesi, reikia valgyti. Dabar net labai skanu troskinukai..


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Burokėliai
StandartinėParašytas: Ket Lap 28, 2013 4:56 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Taip, šviežių burokėlių sultys vimdo. Ir ne tik vimdo. Viską valo. Jei dar ant tuščio skrandžio tai išvis. Man irgi reikėdavo gerti kai vaikas buvau, tai labai bjaurūs prisiminimai. O kiti va geria ir jiems nieko.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Burokėliai
StandartinėParašytas: Šeš Gru 07, 2013 10:00 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Šeš Gru 07, 2013 8:55 am
Pranešimai: 2
Man tai kiekvieną rudenį užeina burokomanija:) Galima daryt virtų burokėlių mišrainę su pupomis ir bazilikais, su raugintomis rudmėsėmis. O ypač skanūs rauginti: maži virti greitam valgymui, arba žali burokėliai, morkos, kopūstai ir česnakai supjaustomi smulkiai ir užraugiama.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Burokėliai
StandartinėParašytas: Sek Gru 08, 2013 7:46 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Sek Vas 17, 2013 9:35 pm
Pranešimai: 563
Miestas: Širvintų raj.
ieva rašė:
Man tai kiekvieną rudenį užeina burokomanija:) Galima daryt virtų burokėlių mišrainę su pupomis ir bazilikais, su raugintomis rudmėsėmis. O ypač skanūs rauginti: maži virti greitam valgymui, arba žali burokėliai, morkos, kopūstai ir česnakai supjaustomi smulkiai ir užraugiama.


Kiek druskos dedate į šią daržovių mišrainę, kurią rauginate?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Burokėliai
StandartinėParašytas: Pir Lie 14, 2014 9:50 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ket Gru 05, 2013 12:08 am
Pranešimai: 345
Miestas: Vilniaus raj. Riešė/Širvintų raj. Jauniūnai
Užsienyje žmonės geria burokėlių girą :)
http://nourishedkitchen.com/beet-kvass-recipe/


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Burokėliai
StandartinėParašytas: Ket Sau 15, 2015 3:56 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Gal kas nori pabandyti pasigaminti burokėlių pyragą?
http://www.onegreenplanet.org/vegan-rec ... root-cake/


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Burokėliai
StandartinėParašytas: Ket Sau 15, 2015 9:27 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Sek Vas 17, 2013 9:35 pm
Pranešimai: 563
Miestas: Širvintų raj.
Gal galima būtų išverst į lietuvių kalba...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Burokėliai
StandartinėParašytas: Šeš Sau 17, 2015 8:28 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Pen Kov 21, 2014 4:22 am
Pranešimai: 606
Miestas: Kaunas
Labai jau keistų ingredientų yra, nebent kas išbandytų, kuo juos pakeist, pvz., agava, saldžiavaisis pupmedis, kišjų riešutai...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Burokėliai
StandartinėParašytas: Sek Sau 18, 2015 12:38 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Už vertimą neatsakau. :) Agavą galima pakeisti cukraus sirupu ar medum, kerobą - šokoladu.

INGREDIENTAI

TEŠLA

2 puodeliai smulkintų anakardžių
½ puodelio smulkintų migdolų
1 šaukštas kakavos
¼ puodelio šokolado miltelių
½ puodelio mirkytų datulių
(4-5 datulės)

UŽPILDAS

2 puodeliai nuluptų ir susmulkintų burokėlių
1 ½ puodelio smulkintų anakardžių
¾ puodelio medaus arba rudo cukraus sirupo
¼ puodelio kokoso drožlių
¼ puodelio kakavos
2 šaukštai šokolado miltelių
¾ ištirpintas kokosų aliejus
žiupsnelis Himalajų druskos

ŠOKOLADINIS GLAISTAS (PASIRINKTINAI)

½ puodelio kakavos
¼ puodelio šokolado miltelių
½ puodelio medaus ar cukraus sirupo
½ puodelio kokoso aliejaus

Sublendinkite visus tešlos ingredientus blenderiu iki vientisos masės. Pabarstykite kakavos milteliais skardą ir masę paslėkite, užšaldykite.

Sublendinkite cukraus sirupą arba medų su burokėliais. Pridėkite anakardžių miltelių ir vėl blendinkite. Pridėti likusius ingredientus ir vėl blendinkite. Supilkite turinį į atšaldytą pagrindą. Tada įdėkite tortą dviem valandom į šaldytuvą ar šaldiklį, kad sukietėtų.

Sublendinkite visus glaisto ingridientus. Aptepkite juo tortą ir dar valandai ar dviem užšaldykite. Glaistas bus storas. Palaikykite penkiolika minučių kambario temperatūroje prieš pradedant valgyti.

Mėgaukitės!


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Burokėliai
StandartinėParašytas: Sek Sau 18, 2015 6:08 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Pir Vas 18, 2013 12:51 pm
Pranešimai: 74
Kad čia tam burokėlių pyrage vien riešutai, dar kakava, šokoladas... O burokėliai tik tarp kitko. :) Turbūt galima jų ir visai nedėt, skonis nelabai pasikeistų. ? :) :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Burokėliai
StandartinėParašytas: Pir Sau 19, 2015 1:56 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Sek Vas 17, 2013 9:35 pm
Pranešimai: 563
Miestas: Širvintų raj.
Aha, daug keistų produktų ir darbo, o burokėliai tik tarp kitko :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Burokėliai
StandartinėParašytas: Pir Sau 19, 2015 1:58 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Tai galit nedaryti pagrindo ir glaisto. Tik užpildą darykite vien, atskirai.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Burokėliai
StandartinėParašytas: Ant Sau 20, 2015 5:10 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Sek Rgp 03, 2014 9:45 pm
Pranešimai: 8
Miestas: Varėnos raj. - Vilnius
Vidutinis ar didesnis burokėlis, granatas, pora vidutinių obuolių, spaudžiame su lėtaeige sulčiaspaude. Labai skanios ir gaivios sultys.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Burokėliai
StandartinėParašytas: Ant Sau 20, 2015 5:36 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
O kaip granato sėklos? Susivalgo? Nekliūna?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Burokėliai
StandartinėParašytas: Ant Sau 20, 2015 9:44 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Pen Kov 21, 2014 4:22 am
Pranešimai: 606
Miestas: Kaunas
Sėklos lieka prie išspaudų :) Nors man smagiausia su viskuo valgyt granatus, apelsinus, tik obuolių sultis spaudžiam, kai labai daug obuolių būna ir nežinia, kaip greit suvartot.


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 21 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
POWERED_BY
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007