Gamtinė žemdirbystė

Dalinamės patirtimi apie gamtai draugiškus ūkininkavimo būdus
Dabar yra Ket Kov 28, 2024 7:33 pm

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 34 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Imame derlių
StandartinėParašytas: Sek Bir 09, 2013 5:04 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Jau žieminiai česnakai išleido žiedynus. Jei norime didesnių česnako galvų, reikia juos nuskinti. Skinama kai pradeda riestis žiedynas. Kasdien po partiją ir į keptas bulves.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Sek Bir 09, 2013 5:05 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Birželio pirmom dienom ėmė žydėti rabarbarai, lapkočiai sukietėjo, todėl dabar jų nebevalgome. Vėliau vėl prileis naujų lapų ir vėl bus galima savaitėlę kitą juos valgyt.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Sek Bir 09, 2013 7:50 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Vis dar yra valgomojo sausmedžio uogų.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Ket Bir 20, 2013 10:00 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Šiuo metu valgome mangoldus, buroklapius, česnakų žiedynus, ropinių svogūnų laiškus, žieminių svogūnų laiškus, morklapius ir ankstyvus šparaginius žirnius. Jei pas mus šalčduobėje jau užderėjo, tai turėtų būti ir kitur.

Iškultūrinių dar valgome dedešvas ir ibiskus.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Ket Bir 20, 2013 10:47 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bal 02, 2013 2:41 pm
Pranešimai: 209
O kaip su svogūnų žiedynais? Jie nevalgomi?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Ket Bir 20, 2013 5:08 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Valgomi, bet ne tokie skanūs, kai kurių veislių sukietėja arba būna kartūs. Arba būna žiedkotis valgomas, o pats žiedas kartus. O ten rašiau "iki žydėjimo" todėl, kad žyduoliai paskui sunkiai laikosi per žiemą (roputės), tai aš juos suvartoju kuo greičiau, o žiemojimui palieku gerus.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Ket Bir 20, 2013 5:12 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bal 02, 2013 2:41 pm
Pranešimai: 209
Aš nesiruošiu jų laikyt, tai nestresuoju, tegu leidžia tus žiedynus.
O kokios stadijos žiedyną turi omenyje? Tik išleistą, neprasiskleidusį ar jau žydintį?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Ket Bir 20, 2013 7:36 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Tik išleistą. Dar nežydintį.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Ket Bir 20, 2013 8:20 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bal 02, 2013 2:41 pm
Pranešimai: 209
Ačiū. Pakepinti ant sviesto?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Ket Bir 20, 2013 8:40 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Tai kur nori. Į košes, troškinius, kepinius, atkirai pakepint...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Ket Bir 27, 2013 1:48 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Jau yra morkų, nepražiopsokit. Ir prasiretini, ir pavalgai.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Ket Bir 27, 2013 1:48 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Turim žalių žirnelių.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Pen Bir 28, 2013 6:31 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Šilkmedis dera. Aviečių jau yra pas mus.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Sek Bir 30, 2013 10:40 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Raudonų ir baltų serbentų yra pas mus. Trešnių.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Ant Bir 10, 2014 10:35 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Tiesa, česnakai žiedus pradėjo leisti prieš keturias dienas. Renkam juos ir valgome. Kiek nesuvalgome, tai galima marinuoti arba rauginti. Geriau rauginti, nes actas nėra pats nuostabiausias produktas. Rauginimas tai toks kaip ir visų kitų, pavyzdžiui, kopūstų. Sugrūdi ir užpili šaltu vandeniu. Leidi parūgti kambario temperatūroje, o paskui išneši šaltai.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Ket Bir 12, 2014 1:55 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Pen Kov 21, 2014 4:22 am
Pranešimai: 606
Miestas: Kaunas
O tai su viskuo galima valgyti? Su pačiu žieduku? Ar tik kotelį iki žiedo? Į salotas pjaustyti gal per kietoki kotai? Reikia kepti?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Ket Bir 12, 2014 7:29 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Valgoma visa nuskinta dalis su žiedo formavimosi vieta. Tik reikia laiku nuskinti, kol dar nesukietėjo. Tada lengvai susikramto. Jei pavėluojam nuskinti, tada taip, kepimas ar virimas padės įveikti kietumą.

Ūglys skinamas kai tik pradeda raitytis. Jei nuskinsim kai dar nepradėjo raitytis, tai česnakas bandys jį atauginti, jei skinsime kai jau per daug susiraitė, tai ūglys bus kietas ir ne taip malonus valgyti. Parauginti truputį suminkštėja.

Prikabintas failas:
SAM_7462.JPG
SAM_7462.JPG [ 60.03 KiB | Peržiūrėta 8263 kartus(ų) ]


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Pen Bir 13, 2014 12:47 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Pen Kov 21, 2014 4:22 am
Pranešimai: 606
Miestas: Kaunas
Išbandėm šiandien su keptom bulvėm - net keista, kad tokį gerą dalyką iki šiol išmesdavom :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Šeš Bir 21, 2014 2:17 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Sek Vas 17, 2013 9:35 pm
Pranešimai: 563
Miestas: Širvintų raj.
Skanus mano atradimas, jus gal jį senai žinote - labai skanūs šparaginių žirnių lapai. Veislė - Sugar Bon. Jų lapai mėsingi, platūs. Puikaus salstelėjusio skonio. Skanu valgyti be nieko. Bet labai skanios salotos gavosi įlašinus sėmenų aliejaus, citrinos sulčių ir sojos padažo.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Imame derlių
StandartinėParašytas: Šeš Bir 28, 2014 3:29 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Pen Kov 21, 2014 4:22 am
Pranešimai: 606
Miestas: Kaunas
O ar valgomi kopūstų lapai? Tokie dideli, gražūs, šiaip juos apskabom (ar gamtiškai auginant reik juos skabyt? Nes vieni kitiems turbūt užstoja saulę). Sako, galima pasidžiovinti ir paskui ant jų duoną kepti, o gal ir dar ką nors. Bet gal galima ir žalius naudoti, arba, pvz., kalafiorų lapus?


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 34 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
POWERED_BY
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007