Gamtinė žemdirbystė http://gz.home.lt/ |
|
Imame derlių http://gz.home.lt/viewtopic.php?f=29&t=133 |
Puslapis 1 iš 2 |
Autorius: | Laimis Žmuida [ Sek Bir 09, 2013 5:04 pm ] |
Pranešimo tema: | Imame derlių |
Jau žieminiai česnakai išleido žiedynus. Jei norime didesnių česnako galvų, reikia juos nuskinti. Skinama kai pradeda riestis žiedynas. Kasdien po partiją ir į keptas bulves. |
Autorius: | Laimis Žmuida [ Sek Bir 09, 2013 5:05 pm ] |
Pranešimo tema: | Re: Imame derlių |
Birželio pirmom dienom ėmė žydėti rabarbarai, lapkočiai sukietėjo, todėl dabar jų nebevalgome. Vėliau vėl prileis naujų lapų ir vėl bus galima savaitėlę kitą juos valgyt. |
Autorius: | Laimis Žmuida [ Sek Bir 09, 2013 7:50 pm ] |
Pranešimo tema: | Re: Imame derlių |
Vis dar yra valgomojo sausmedžio uogų. |
Autorius: | Laimis Žmuida [ Ket Bir 20, 2013 10:00 am ] |
Pranešimo tema: | Re: Imame derlių |
Šiuo metu valgome mangoldus, buroklapius, česnakų žiedynus, ropinių svogūnų laiškus, žieminių svogūnų laiškus, morklapius ir ankstyvus šparaginius žirnius. Jei pas mus šalčduobėje jau užderėjo, tai turėtų būti ir kitur. Iškultūrinių dar valgome dedešvas ir ibiskus. |
Autorius: | nawjia [ Ket Bir 20, 2013 10:47 am ] |
Pranešimo tema: | Re: Imame derlių |
O kaip su svogūnų žiedynais? Jie nevalgomi? |
Autorius: | Laimis Žmuida [ Ket Bir 20, 2013 5:08 pm ] |
Pranešimo tema: | Re: Imame derlių |
Valgomi, bet ne tokie skanūs, kai kurių veislių sukietėja arba būna kartūs. Arba būna žiedkotis valgomas, o pats žiedas kartus. O ten rašiau "iki žydėjimo" todėl, kad žyduoliai paskui sunkiai laikosi per žiemą (roputės), tai aš juos suvartoju kuo greičiau, o žiemojimui palieku gerus. |
Autorius: | nawjia [ Ket Bir 20, 2013 5:12 pm ] |
Pranešimo tema: | Re: Imame derlių |
Aš nesiruošiu jų laikyt, tai nestresuoju, tegu leidžia tus žiedynus. O kokios stadijos žiedyną turi omenyje? Tik išleistą, neprasiskleidusį ar jau žydintį? |
Autorius: | Laimis Žmuida [ Ket Bir 20, 2013 7:36 pm ] |
Pranešimo tema: | Re: Imame derlių |
Tik išleistą. Dar nežydintį. |
Autorius: | nawjia [ Ket Bir 20, 2013 8:20 pm ] |
Pranešimo tema: | Re: Imame derlių |
Ačiū. Pakepinti ant sviesto? |
Autorius: | Laimis Žmuida [ Ket Bir 20, 2013 8:40 pm ] |
Pranešimo tema: | Re: Imame derlių |
Tai kur nori. Į košes, troškinius, kepinius, atkirai pakepint... |
Autorius: | Laimis Žmuida [ Ket Bir 27, 2013 1:48 pm ] |
Pranešimo tema: | Re: Imame derlių |
Jau yra morkų, nepražiopsokit. Ir prasiretini, ir pavalgai. |
Autorius: | Laimis Žmuida [ Ket Bir 27, 2013 1:48 pm ] |
Pranešimo tema: | Re: Imame derlių |
Turim žalių žirnelių. |
Autorius: | Laimis Žmuida [ Pen Bir 28, 2013 6:31 pm ] |
Pranešimo tema: | Re: Imame derlių |
Šilkmedis dera. Aviečių jau yra pas mus. |
Autorius: | Laimis Žmuida [ Sek Bir 30, 2013 10:40 am ] |
Pranešimo tema: | Re: Imame derlių |
Raudonų ir baltų serbentų yra pas mus. Trešnių. |
Autorius: | Laimis Žmuida [ Ant Bir 10, 2014 10:35 am ] |
Pranešimo tema: | Re: Imame derlių |
Tiesa, česnakai žiedus pradėjo leisti prieš keturias dienas. Renkam juos ir valgome. Kiek nesuvalgome, tai galima marinuoti arba rauginti. Geriau rauginti, nes actas nėra pats nuostabiausias produktas. Rauginimas tai toks kaip ir visų kitų, pavyzdžiui, kopūstų. Sugrūdi ir užpili šaltu vandeniu. Leidi parūgti kambario temperatūroje, o paskui išneši šaltai. |
Autorius: | Fleitutė [ Ket Bir 12, 2014 1:55 am ] |
Pranešimo tema: | Re: Imame derlių |
O tai su viskuo galima valgyti? Su pačiu žieduku? Ar tik kotelį iki žiedo? Į salotas pjaustyti gal per kietoki kotai? Reikia kepti? |
Autorius: | Laimis Žmuida [ Ket Bir 12, 2014 7:29 am ] |
Pranešimo tema: | Re: Imame derlių |
Valgoma visa nuskinta dalis su žiedo formavimosi vieta. Tik reikia laiku nuskinti, kol dar nesukietėjo. Tada lengvai susikramto. Jei pavėluojam nuskinti, tada taip, kepimas ar virimas padės įveikti kietumą. Ūglys skinamas kai tik pradeda raitytis. Jei nuskinsim kai dar nepradėjo raitytis, tai česnakas bandys jį atauginti, jei skinsime kai jau per daug susiraitė, tai ūglys bus kietas ir ne taip malonus valgyti. Parauginti truputį suminkštėja. Prikabintas failas: SAM_7462.JPG [ 60.03 KiB | Peržiūrėta 8367 kartus(ų) ] |
Autorius: | Fleitutė [ Pen Bir 13, 2014 12:47 am ] |
Pranešimo tema: | Re: Imame derlių |
Išbandėm šiandien su keptom bulvėm - net keista, kad tokį gerą dalyką iki šiol išmesdavom |
Autorius: | Eimute [ Šeš Bir 21, 2014 2:17 pm ] |
Pranešimo tema: | Re: Imame derlių |
Skanus mano atradimas, jus gal jį senai žinote - labai skanūs šparaginių žirnių lapai. Veislė - Sugar Bon. Jų lapai mėsingi, platūs. Puikaus salstelėjusio skonio. Skanu valgyti be nieko. Bet labai skanios salotos gavosi įlašinus sėmenų aliejaus, citrinos sulčių ir sojos padažo. |
Autorius: | Fleitutė [ Šeš Bir 28, 2014 3:29 am ] |
Pranešimo tema: | Re: Imame derlių |
O ar valgomi kopūstų lapai? Tokie dideli, gražūs, šiaip juos apskabom (ar gamtiškai auginant reik juos skabyt? Nes vieni kitiems turbūt užstoja saulę). Sako, galima pasidžiovinti ir paskui ant jų duoną kepti, o gal ir dar ką nors. Bet gal galima ir žalius naudoti, arba, pvz., kalafiorų lapus? |
Puslapis 1 iš 2 | Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |