Gamtinė žemdirbystė

Dalinamės patirtimi apie gamtai draugiškus ūkininkavimo būdus
Dabar yra Ket Kov 28, 2024 6:22 pm

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 1 pranešimas ] 
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Konservų gaminimas
StandartinėParašytas: Ket Lap 14, 2013 12:52 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Pagrindinė konservų gaminimo taisyklė labai paprasta - ką įdėsi, tą ir išimsi. Šiandienis civilizuotas konservavimas eina visai kita kryptimi. Jiems nesvarbu ką vartotojas išims iš slojkėlio. Svarbu, kad konservavimas prailgina gyvavimo laiką ir leidžia parduoti produktus, kurie be konservavimo nueitų į šiukšliadėžę. Ir mus taip mokė, ir visuose konservavimo vadovėliuose rašoma, kad viską kas tvarkingai gražiai užaugo - valgome šviežius, o visa kas nepavyko (neprinoko, nekondiciniai, negražūs, neforminiai, papuvę, įgedę, apipelyję) - į konservus! Konservai užmaskuoja visus trūkumus. Imi pelių apgriaužtus burokėlius, juos sutarkuoji ir parduodi kaip gerus konservuotus burokėlius, nes pelių dantukų nesimato! Šiuolaikiniai konservai, kuriuos žmonės perka parduotuvėse yra atliekos, t.y. tai, ko nepavyko parduoti kaip gero, šviežio, tas suėjo į konservus. Konservai šiuo atveju veikia kaip pinigų darymas iš to, ko nederėtų paprastai pardavinėti.

Gamtinėje žemdirbystėje konservavimo principas turėtų būti - ką įdėsi, tą ir išimsi. Tai yra, į konservus neturėtume dėti atliekų. Neturėtume dėti neprinokusių obuolių ar daržovių, pavytusių, pastovėjusių... Tokių, kokių nedėtume į savo lėkštę ar tiesiai į burną. Į konservus reikėtų dėti ką tik iš lysvės nuimtus, šviežutėlius produktus. Kuo šviežesnis, kuo gardesnis, kuo vitaminingesnis... Ir visa tai užsikonservuoja. Jeigu palaikom obuolius, kopūstus mėnesį po nuskynimo, tai juose jau yra žymiai mažiau vitaminų. Reiškia į konservus jau dedame ne tokias vitaminingas daržoves. Ir išimsim jau ne tokias vitaminingas. O jei imam šviežius kopūstus iš lysvės ir iš karto juos raugiam, tai visi vitaminai išlieka užkonservuoti!

Gamtinės žemdirbystės konservai turėtų būti nuostabūs. Nes į juos turėtų būti įdedami tik ką nuskinti labai geri produktai.


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 1 pranešimas ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
POWERED_BY
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007