O štai čia Rasos B. patarimai, beveik viską išbandžiau. Tikrai puiku 1.Nebelupu, tik plaunu. 2.Apatinėje šaldytuvo lentynoje jie laikomi nesuvysta. 3.Rauginimui atrenku mažus - vieno kąsnio.taip pat nuo išsišakojusių nupjaustau ,,vaikelius'' , kurie visus paprastai nervuoja lupant. Apvalūs ir gražu, ir patogu, ir nejuoduoja (nes juoduoja net perpjauti parauginti). Manau galima nuo tik vanduo... iki pilnos rauginamų agurkų prieskonių receptūros. Česnako daug: ir česnakai aštrumą praranda, ir topinambai paskanėja. Krienai... dėjau plonytes šaknytes, kurių papastai bandoma atsikratyti, taip pat neskutau tik ploviau - taip jos taip pat valgomomis patampa. Taip pat dariau dar mišinį su pastarnokais: topinambai, pastarnokai, česnakai, krienai.. Jei rauginami su druska, praranda skysčių (traukiasi), tad jei tai darote stiklainiuose, juos reikia perkrauti kad būtų užpildyti iki viršaus. Skonis nuo laikymo keičiasi. Degustacijų rezultatus aprašysiu vėliau (vyksta procesas). 4. Salotos. Mėgstamiausios: įvairios pavasarinės žolės (tarkuoti topinambai+tik pradėję lįsti svogūnai, žliūgė, raktažolių, saulučių lapai + kiaušinis+majonezas (galima ir aliejų su citrina, tačiau blogi įpročiai čia mus dar nugali...). nepamainomas ir visų mėgstamas patiekalas šv. Velykoms... 5. Blyneliai (ruošiame kaip bulvių, tik tarkuojame burokine tarka)... 6. Pertrinta sriuba. Kokiame sultinyje, su grietine ar ne bei kokie prieskoniai - skonio reikalas. Šeima čia ,,apsitarnauja pati". 7. Džiovinti. Plaustote griežinėliais ir ant radiatoriaus į indelius... nežinau kodėl, bet jie ..nepajuoduoja... 8. Garnyrai. Apvoliojame miltais, druska, pipirais ir pakepiname aliejuje. Mėgstame su tokiu pat būdu pakepinta vištiena (vištiena, morkos, topinambai). Vaikai kartais ir neatskiria kur kas... 9. Kiaušinienė.... Pradžiai tiek minčių...nes tikriausiai knyga iš tų eksperimentų gautųsi.
|