Prikabintas failas:
burokeliai.JPG [ 93.16 KiB | Peržiūrėta 3917 kartus(ų) ]
Blyneliai pagal Laimio ir Gabrielės tešlos gaminimo būdą
Burokėlių blynaiReikia:
[*]burokėlių lapų su lapkočiais. Tinka ir mangoldai. Galima pamaišyti. (Manau, panašiai tikti gali bet kokie valgomi lapai, tiek kultūrinių augalų, tiek laukinių augalų. Reikėtų išbandyti).
[*]kvietinių miltų;
[*]saulėgrąžų branduolių.
Lapus supjaustyti. Įberti saujelę saulėgražų branduolių. Užberti kvietinių miltų. Maišant masę apvelti miltais. Miltų nepadauginti, nes tuomet nesigaus traškūs kotletukai. Į masę po truputį vis pamaišant įpilti vandens. Jo reikia tiek, kad masė būtų lipni, tai yra būtų galima šaukštu formuoti kotletus (o gal tai blynai). Aš tai dar šią masę pasūdyčiau. Bet mano bičiuliai labai minimaliai vartoja druską, tai mane įtikino, kad nereikia. Iš pagamintos masės šaukštu formuojami blyneliai ir iškepama įpylus į keptuvę aliejaus. Gaunasi traškūs kotletukai. Valgant ant jų tinka užsidėti sviesto. Gali jie būt valgomi su bulvėmis, su agurkais. Mes valgėme vienus. Man labai patiko.
Dabar galiu drąsiai teigti kad šį tešlos paruošimo metodą galima panaudoti su bet kokiais valgomais daržo ar lauko augalais. Turėsime tik skirtingą kvapą, o skoniai kažkuo bus panašūs.Galinsogų blynaiReikia:
[*]galinsogos žolės daug (tai daržų įsibrovėlė dar liaudyje vadinama „amerikonka“ arba „rudenine“. Šis augalas valgomas, gero skonio, neturi pašalinio kvapo. Gali būti naudojama salotoms, žaliesiems kokteiliams ir kitur);
[*]svogūnas (tiks ir roputė, ir laiškai);
[*]kvietiniai miltai;
[*]saukėgrąžos (1-2 šaukštai);
[*]aliejus (kepimui).
Toliau viską daryti kaip su burokėliais. Sūdyti, jei norime, reikia iškepus. Tuomet blyneliai bus tikrai traškūs. Galizogos blyneliai man buvo skanesni už burokėlių
Kviečiu pasižvalgyti ir įsižiūrėti
http://www.kitoksdarzas.lt/pasidairius-ir-isiziurejusEimutė