Gamtinė žemdirbystė

Dalinamės patirtimi apie gamtai draugiškus ūkininkavimo būdus
Dabar yra Ket Geg 28, 2020 9:58 am

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 6 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Cukinijos
StandartinėParašytas: Pir Rgp 25, 2014 3:16 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Pen Kov 21, 2014 4:22 am
Pranešimai: 603
Miestas: Kaunas
Buvom išvažiavę ir labai daug cukinijų priaugo, gal turit idėjų, kaip jas įdomiau panaudoti, ne troškiniams ar sriuboms? Gal uogienę virti su kuo nors? :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Cukinijos
StandartinėParašytas: Pir Rgp 25, 2014 3:18 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Pen Kov 21, 2014 4:22 am
Pranešimai: 603
Miestas: Kaunas
Pagalvojau, gal galima iš jų kaip iš lapų blynus kepti, tik su miltais, jas sutarkavus? Tradiciniai cukinijų blynai man per minkšti išeina, kartą privalgius ilgam nesinori...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Cukinijos
StandartinėParašytas: Pir Rgp 25, 2014 9:26 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3280
Miestas: Ukmergės raj.
Mes tarkuojam burokine tarka cukiniją. Paskui aš ją nugręžiu rankomis, kad skysčio mažiau būtų. Ir tada su miltais lipinam ir kepam kaip kugelį. Nenugręžus skysčio nieko nesigaus, nes per daug skysta ir gaunasi veikiau skystas troškinys, o ne kepinys. O nugręžtą skystimą irgi galima panaudoti - iš jo pasigaminti sriubos. Pavyzdžiui aš įsimetu džiovintų grybų ar žolių ir išsiverdu sriubytės.

O šiaip yra daug cukinijos panaudojimų. Nes ji beskonė. Ji pasiima skonį iš kitų produktų, o pati naudojama kaip masės didintuvas. Pavyzdžiui, cukinija su svarainiais, su obuoliais, su morkomis, su uogomis... Žodžiu, visur galima jų dėti kur norima padidinti masę. Tik reikia skonį sau nusistatyti koks patinka. Arba naudotis jau esamais receptais internete, jei atitinka skonis. :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Cukinijos
StandartinėParašytas: Pir Rgp 25, 2014 9:36 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Sek Vas 17, 2013 9:35 pm
Pranešimai: 563
Miestas: Širvintų raj.
Cukinijos man patinka paraugintos. Jas reikia supjaustyti pailgais patogiais gabaliukais ir paraugti kaip agurkus.
Skanu cukiniją įmaišyti į kepamus bulvinius blynus arba kugelį.
Skani gaunasi košė su svarainiais arba antaniniais obuoliais.

Cukinijoms daug pagiriamųjų žodžių ir norėtųsi, kad jos taip pat būtų mielai valgomos kaip ir agurkai. Agurkai - lepūnai, o cukinijos labai gyvybingos. Tik jų vaisius reikia dažnai raškyti. Skaniausi agurko storio.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Cukinijos
StandartinėParašytas: Pir Rgp 25, 2014 2:52 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Sek Vas 17, 2013 9:35 pm
Pranešimai: 563
Miestas: Širvintų raj.
Štai receptukas kur neblogai valgosi cukinijos tiek greitam naudojimui, tiek žiemai:

5-6 kg cukinijų, apie 0,5l pomidorų padažo (o geriau pakeisti šviežiais pomidorais, apie 1 kg, manau visai gerai tiktų ir dumplainiai), 2-3 galvos žieminio česnako, 200g cukraus, stiklinė aliejaus, 200g acto, 3-4 šaukštai druskos, 2 šaukšteliai aitriųjų paprikų miltelių, juodųjų pipirų.
Sutarkuotą stambia tarka cukiniją (jauną su odele) troškinti su aliejumi ir actu. Pabaigoje įdėti visus likusius produktus, užvirti pamaišyti. Jei dedame pomidorus, tai pavirti kol išsileis. Sudėti į iškaitintus stiklainius ir užsukti.

O čia gaunasi tokios kaip picos tik pagrindas cukinijos:
Jaunas cukinijas perpjauti per pusę. Pasigaminti mišinį iš baziliko, česnako, maltų džiūvesėlių, aliejaus ir druskos pagal skonį. Šiuo mišiniu ištepti perpjautas cukinijas. Ant viršaus uždėti sluoksniais papjaustyto fermentinio sūrio ir pomidorų grežinėlių. Kepti 200 laipsnių C karštumo orkaitėje 15 - 20 min.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Cukinijos
StandartinėParašytas: Tre Rgs 03, 2014 12:05 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Pen Kov 21, 2014 4:22 am
Pranešimai: 603
Miestas: Kaunas
Taip, agurkai beveik nudžiūvo, o cukinijos gražiausiai auga, labai įdomi mintis parauginti. Man visokios daržovių košės nelabai patinka, skaniau traškūs cukinijų gabaliukai, tokie būna kokiam nors rūgščiam skystyje. Bandžiau su šermukšniais virti, bet dar neragavau, traukiasi :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 6 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
POWERED_BY
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007