Mes tarkuojam burokine tarka cukiniją. Paskui aš ją nugręžiu rankomis, kad skysčio mažiau būtų. Ir tada su miltais lipinam ir kepam kaip kugelį. Nenugręžus skysčio nieko nesigaus, nes per daug skysta ir gaunasi veikiau skystas troškinys, o ne kepinys. O nugręžtą skystimą irgi galima panaudoti - iš jo pasigaminti sriubos. Pavyzdžiui aš įsimetu džiovintų grybų ar žolių ir išsiverdu sriubytės.
O šiaip yra daug cukinijos panaudojimų. Nes ji beskonė. Ji pasiima skonį iš kitų produktų, o pati naudojama kaip masės didintuvas. Pavyzdžiui, cukinija su svarainiais, su obuoliais, su morkomis, su uogomis... Žodžiu, visur galima jų dėti kur norima padidinti masę. Tik reikia skonį sau nusistatyti koks patinka. Arba naudotis jau esamais receptais internete, jei atitinka skonis.