Gamtinė žemdirbystė

Dalinamės patirtimi apie gamtai draugiškus ūkininkavimo būdus
Dabar yra Pen Kov 29, 2024 1:12 am

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 1 pranešimas ] 
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: Pir Kov 09, 2015 7:23 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Klausimas:
Jeigu mulčą mums duoda nemulčiuojami tarpulysviai ir aplink daržą esanti pieva (po 10 m iš trių pusių), kaip teisingiau šienauti ? Juk jeigu pjausim prie pat žemės, tai kaip buvom jau šnekėję - nuo saulės iškeps arba pabėgs visa gyvūnija.. Tai gal reikia šienauti paliekant kažkiek cm žolės ?... Bet tada jos gausim visai mažai.


Jeigu šienautumėte su dalgiu, tai problema labai lengvai išsisprendžia. Kai žolė užauga iki kelių, tada nušienaujate penkių metrų juostą, o po kelių savaičių, kai nupjauta juosta truputį ataugo – nupjaunate kitą juostą iš tų dešimties metrų. Ir vėl kai atauga, pjaunate pirmą juostą. Dalgiu galima pjauti bet kokiame aukštyje, tad galima palikti kiek aukštesnę, jeigu praneša saulėtas dienas, arba jei lis savaitę, tai pjauti iki pat žemės. Jei saulėta, tai dar ir palieki žolę pagulėti, kad pradžiūtų. Palikta žolė vienai ar trim dienom dar pavėsina dirvožemio paviršių ir taipogi neleidžia išgaruoti drėgmei. Šienaujant su dalgiu gaunasi ilga žolė, kuri, man atrodo, yra patogiausia mulčiavimui.

Jeigu šienaujate su vejapjove, tai gal irgi pavyktų pjauti pakaitomis penkių metrų juostas ir kuo aukštesniu numeriu? Arba gal galima palikti koridorius gamtai ateiti iki daržo. Na, tokius kaip saulės spinduliai nepjautos žolės poros metrų pločio praėjimus gamtai? Palikti du, tris tokius koridorius. Kuriuos su laiku galima nušienauti kai nebegražūs pasidaro. Arba krūmų juostas vietoje tų spindulių įveisti. Krūmai duotų vaisių, bet kartu ir veiktų kaip koridoriai gamtai prieiti arčiau daržo.


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 1 pranešimas ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 4 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
POWERED_BY
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007