Agrastus reikia įpjauti, tada jie geriau džius. Buvom pasidžiovinę vienais metais. Skanūs, bet lengviau su serbentais, aronijom, nes jų nereikia įpjaudinėti, arba su slyvom, nes jos didelės.
Vyšnių problema, kad jos mažos ir sultingos. Sunkiai džius. Bet džiovinti galima. Prekybininkai konservuoja džiovintas su baisiais konservantais, bet namų sąlygomis galima laikyti tiesiog išdžiovintas. Prekybininkams gi labai baisu, jei įsiveis kokios kirmėlaitės, o namuose juk galim sau leisti mažesnius standartus ir aukštesnę kokybę.
Taip, jeigu, pavyzdžiui, erškėtrožes susidžiovinam, tai jas tik į arbatą.
Spanguolės turi savyje konservantų, tai gali pačios išdžiūti plonu sluoksniu paskleistos. Kitas variantas, jas galima laikyti vandenyje. Jos neprarūgsta, ilgai stovi. Užpili šaltu vandeniu ir viskas.
|