Gamtinė žemdirbystė

Dalinamės patirtimi apie gamtai draugiškus ūkininkavimo būdus
Dabar yra Ket Kov 28, 2024 12:10 pm

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 61 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: Tre Lie 10, 2013 1:06 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Rugsėjo 7 d. Kaune rengiama bulvių degustacija. Ar kas nors norėtumėt sudalyvauti su savo auginama bulvių veisle? Veislė gali būti be pavadinimo. Kalbėti viešai nereikės. :) Svarbu bulvės veislė. Ragavimui užtektų poros kilogramų.

Dalyviui-augintojui įėjimas nemokamas.

Ankstesnis renginys čia:
http://gerazemdirbyste.wordpress.com/20 ... egustacija

Taip pat kažkada nusimato neformali bulvių degustacija, keletas augintojų su savo bulvėmis tarpusavyje pasiragauti ir pasipasakoti kaip sekasi auginti.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Tre Lie 10, 2013 7:00 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bal 02, 2013 2:41 pm
Pranešimai: 209
O topinambai prie bulvių? :lol:

Kiek kainuotų ragavimas ne augintojui?


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Tre Lie 10, 2013 9:11 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Kolkas nežinau. Reikia pirmiau augintojus prisikalbint. Tie įdomiausi ir svarbiausi. Paskui žiūrėsim kokios žmonių nuotaikos, jei daug registruosis, tai paimsim gerą restoraną, tada restoranui teks mokėti. O jei nuotaikos tokios šiaip sau, tai bandysim pigiau prasisukti ir kokias paprastesnes patalpas paimsim. Nuo viso to priklausys kaina. Bet tai nemanau, kad bus kažkoks skirtumas. Dvidešimt litų ar keturiasdešimt. Vistiek gražus ilgas vakaras su degustacija, pasakojimais, geru laiko praleidimu. Kaip aukšto lygio teatras, plius dar pats gali padalyvauti spektaklyje.

Tai štai ir klausiu kokios nuotaikos ir kokio lygio renginio norit. O paskui jau skelbsiu viešai.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Šeš Lie 13, 2013 10:02 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Sek Vas 17, 2013 9:35 pm
Pranešimai: 563
Miestas: Širvintų raj.
Degustacijai galėčiau pasiūlyti tik tris lietuviškas veisles: Adora, Vineta, Mėlynakės


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Šeš Lie 13, 2013 3:58 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Labai gerai. Būt gerai dar vienas ar pora augintojų ir jau turėtume pilną komplektą bulvių.

Kaip dėl skonio? Mėlynakės tai man nepadarė įspūdžio. O kaip kitas įvertintumėte devynių balų sistemoje?


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Sek Lie 14, 2013 6:25 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Sek Vas 17, 2013 9:35 pm
Pranešimai: 563
Miestas: Širvintų raj.
Dėl skonio nesiginčijam, man Mėlynakės skaniausios. O Adorą ir Vinetą šiemet tik įsigijau, dar kruopščiai neparagavau. Vėliau atsakysiu


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Sek Lie 14, 2013 7:19 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
O kokia forma valgot mėlynakes? Keptas, virtas, bulvių košė?


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Pir Lie 15, 2013 1:25 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Sek Vas 17, 2013 9:35 pm
Pranešimai: 563
Miestas: Širvintų raj.
Jų skonis geriausiai jaučiasi išvirus. Jos birios, greitai išverda, matyt turi daugiau krakmolo. Bet aš nesu įsigilinus labai į bulvių skonius. Man bulvė ir yra bulvė. Bet birios bulvės ir be aitroko prieskonio yra skaniau.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Pir Lie 15, 2013 1:27 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Sek Vas 17, 2013 9:35 pm
Pranešimai: 563
Miestas: Širvintų raj.
Laimis Žmuida rašė:
O kokia forma valgot mėlynakes? Keptas, virtas, bulvių košė?

Tiesa, jas valgome visokiais variantais.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Ant Lie 16, 2013 7:52 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Cituoti:
Bet aš nesu įsigilinus labai į bulvių skonius.


O tai be reikalo. Pasidarykit karts nuo karto degustaciją. Nusipirkit įvairių bulvių ir paragaukit. Ir pavalgai, ir atrakcija vietoje teatro ar koncerto, arba restorano, ir dar priedo netyčia ekspertu tampi.

Ir ne tik į bulves galima gilintis. Į viską. Ir ypač mums, kuriems skonis yra vienas pagrindinių veislių atrinkimo kriterijų.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Ant Lie 16, 2013 1:55 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Sek Vas 17, 2013 9:35 pm
Pranešimai: 563
Miestas: Širvintų raj.
Vakar atidžiai išragavome Adorą ir Vinetą. Vineta skanesnė, visiems šeimos nariams patiko labiau. Malonus lyg salstelėjęs skonis, neturiu ko prikibti - 9 balai. Adora turi aitrumo, trūksta kažkokio cinkelio (nežinau, kaip išsireikšti) - 6 balai. Bendras pastebėjimas, daugelis gamtinės žemdirbystės būdu auginamų daržovių turi saldumo, kai tą pačią veislę įprastai auginat, to salstelėjimo neaptinki.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Ant Lie 16, 2013 3:23 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
O, ačiū už informaciją. Man ji vertinga. :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Šeš Rgp 17, 2013 4:19 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Ei ei ei... tai ką? Niekas bulvių neauginat? :) Gi turit kokią veislę kitą ir galit sudalyvaut. Ar čia Kaunas netinka? Gal kitur daryt?


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Šeš Rgp 17, 2013 10:50 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Sek Vas 17, 2013 7:43 pm
Pranešimai: 258
Miestas: Radviliškio raj. Papušynio km.
Mane domintų sudalyvauti su "Margevičienės" bulvėm(aprašiau anksčiau apie šią veislę),bet dar abejoju, nes kolkas nelabai žinau,kiek jų turėsiu ir dar neragavau. Ir gal yra kokie spec reikalavimai bulvėms? Man Kaunas labai tiktų. Beto gal kas atpažins šią veislę.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Šeš Rgp 17, 2013 11:27 pm 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Pir Bal 08, 2013 3:51 pm
Pranešimai: 36
Taip, Laimi, auginam bulves, bet kaip "tikri" lietuviai - vienam maiše penkios bulvių veislės ir nei vienos pavadinimas nežinomas. Tai kur čia su tokiom ir besisiūlysi... :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Sek Rgp 18, 2013 7:24 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Esmė ne pavadinimuose, o skonyje. Jei jums skanios, vertos dėmesio, tai ir dalyvaukit. Mūsų skaniausioji veislė irgi be pavadinimo.

Be to, kaimiečiai augindavo mišinį, bet jas rūšiuodavo. Raudona odele pailgas į vieną krūvą, baltas į kitą, geltonas į trečią. Vienos labiau tinka virti, kitos kepimui, trečios cepelinams. Reikia išmanyt savo mišinį. Jei neišmanot, tai pats laikas pradėti. Išsikepat visas penkias veisles, išsiverdat, be jokių prieskonių, ir paragaujat. Įsigilinat įskonį. Pamatysit, kad vienos nuo kitų skiriasi. Išsirenkat jums skaniausią ir atvažiuojat pasilyginti su kitomis bulvėmis.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Ant Rgp 20, 2013 9:53 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Sek Vas 17, 2013 7:43 pm
Pranešimai: 258
Miestas: Radviliškio raj. Papušynio km.
Paragavau savo auginamų bulvių.Aptikau 4 veisles. Degustuosiu dar kartą.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Ket Rgp 22, 2013 8:08 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Na, kadangi bulves kažkaip be azarto ir aistros auginate, tai šiais metais viešos degustacijos nedarykime. Gal kitais metais pagaus įkvėpimas auginti specialias veisles, gal atrasit nepakartojamų bulvių veislių, kuriomis norėsit pasidalinti su kitais, tai tada galėsim driokstelti kokį vakarėlį.

O šiais metais, tokiu atveju, siūlyčiau susibėgti tik augintojams ir pasidaryti minidegustaciją, galbūt kaip treniruotę ateities degustacijoms. Susinešam po kilogramą savo bulvių ir paragaujam. Kas dalyvauja ir kurioje Lietuvos vietoje patogiausia? Reikia nedidelės patalpos su orkaite ir puodo užvirimo įrenginiu.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Pen Rgp 23, 2013 1:21 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Sek Vas 17, 2013 7:43 pm
Pranešimai: 258
Miestas: Radviliškio raj. Papušynio km.
Iš mano ragautų 4 bulvių veislių skaniausia buvo nežinoma,gauta iš kaimyės. Ji miltinga,truputi saldoka,jokio kartumo; mamos bulvės-sąvybės panašios į pirmosios tik nemiltinga,jai antra vieta;tečia vieta- nežinoma veislė,kuri tuetėjo kartumo,ne toks ryškus skonis; ketvirta vieta- Vineta, kurios kartumas buvo žymesnis už malonų skonį. Jau ne pirmą kartą įsitikinu,kad Vineta,man asmeniškai neskani,nes jaučiu kartumą. Žinau pažįstamų,kuriems ji labai patinka ir nejaučia kartumo.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: Pen Rgp 23, 2013 9:33 am 
Atsijungęs

Užsiregistravo: Ant Bir 12, 2012 6:42 pm
Pranešimai: 3283
Miestas: Ukmergės raj.
Tai sudalyvaukit degustacijoj su savo skaniausia bulvių veisle. :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 61 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 12 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
POWERED_BY
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007